Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Ένα Φεστιβάλ για την ανάδειξη των διατροφικών προϊόντων του Δήμου Σητείας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ «Διατροφή και Τοπική Κουλτούρα» που θα γίνει 7-9 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας, όπου γινόταν παλιά η Γιορτή της Σουλτανίνας.

Το διοργανώνει ο Δήμος Σητείας σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ. Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. και το Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο πλαίσιο του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ – Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013».

Οι βασικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι:

– Έκθεση τροφίμων και ποτών της Σητείας και των συνεργαζομένων περιοχών. Στην έκθεση θα γίνονται ενημερώσεις, ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες των προϊόντων από ειδικούς και θα προσφέρονται κεράσματα. Σε ειδικό χώρο θα γίνεται απόσταξη ρακής με παραδοσιακό καζάνι. Τα τρόφιμα και ποτά που θα εκτεθούν είναι ελαιόλαδο, κρασί, τσικουδιά, τοπικά παραδοσιακά γλυκά, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα κ.α.
– Ημερίδα με θέμα την Διατροφή και την προβολή και προώθηση των διατροφικών προϊόντων στην εσωτερική και εξωτερική αγορά. Εισηγητές θα είναι θεσμικοί παράγοντες και ειδικοί του τομέα της Διατροφής και της προώθησης των διατροφικών προϊόντων.
– Επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης των διατροφικών προϊόντων στην Επαρχία Σητείας. Τους χώρους τυποποίησης θα επισκεφθούν δημοσιογράφοι τηλεοράσεων και ραδιοφώνων, εφημερίδων και ειδικών περιοδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και εμπορικοί ακόλουθοι Πρεσβειών και άλλοι παράγοντες του τομέα της προώθησης και εμπορίας διατροφικών προϊόντων.
– Επίδειξη Κρητική Κουζίνας. Η επίδειξη θα γίνει από τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, ο οποίος θα παρουσιάσει δημιουργικές προτάσεις ένταξης τοπικών προϊόντων στην σύγχρονη μαγειρική.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ιδιαίτερα σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που βασίζονται και αναδεικνύουν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον και την αγροτική ζωή και παράδοση της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα:

Ρέθυμνο: Μπήκε από την μπαλκονόπορτα και πήγε να τη βιάσει!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε