Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Η επέλαση του χιονιά – Προβλήματα και ατυχήματα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναμένονται χιόνια εκτός από τα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ βροχές και καταιγίδες θα επικρατούν όπου δε σημειώνονται χιονοπτώσεις…

Ιδιαίτερα χειμωνιάτικο θα είναι το τοπίο σε όλη την Κρήτη με τους δυνατούς ανέμους και τις χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι και σταδιακά θα φτάσουν να είναι πολύ θυελλώδεις μέχρι και 9 μποφόρ, ενώ γενικό απαγορευτικό έχει εκδοθεί από όλα τα λιμάνια της Κρήτης.

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας

Χανιά
Νωρίς το πρωί, όπως γράφει το flashnews.gr, έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο στα Ασκύφου, ενώ ένα “Γκρέιντερ” καθαρίζει από τα ξημερώματα το δρόμο στην περιοχή, για να διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Στην επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Επίσης, στις 10.00 το πρωί, ύστερα από απόφαση του Υπεύθυνου ΠΣΕΑ κ. Τάσου Κουρουπάκη, έκλεισε και το σχολείο στο Έλος Σελίνου, λόγω της Χιονόπτωσης.

Κλειστά λόγω του καιρού παρέμειναν σήμερα αρκετά σχολεία στα Χανιά κυρίως στα Σφακιά και το Σέλινο. Συγκεκριμένα, λόγω δυσκολίας πρόσβασης και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών, δεν λειτούργησαν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στα Ασκύφου, την Ανώπολη, το Έλος, την Κάνδανο, τον Σέμπρωνα και το Ροδοβάνι, ενώ οι γονείς των παιδιών στην Ασή Γωνιά ειδοποιήθηκαν να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο καθώς υπήρχε κίνδυνος αποκλεισμού από τα χιόνια. Επίσης, δεν λειτούργησαν το Γυμνάσιο-Λύκειο στα Σφακιά, το Γυμνάσιο-Λύκειο Παλαιόχωρας και το ΕΠΑΛ στην Κάνδανο.

Λασίθι
Στο οροπέδιο Λασιθίου, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα σχολεία λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, που ξεκίνησε από τις 07:30 το πρωί.

Προβλήματα λόγω πυκνής χιονόπτωσης παρατηρούνται στις τοποθεσίες Άμπελος και Σελιά των δήμων Οροπεδίου Λασιθίου καθώς και στο 10ο χιλ. της επαρχιακής οδού Κριτσάς-Οροπεδίου Καθαρού, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδαίτερα προσεκτικοί και να κάνουν χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ηράκλειο
Αυτοκίνητο αναποδογύρισε  επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου, στο ύψος των Λινοπεραμάτων, λόγω, όπως αρχικά όλα δείχνουν, της ολισθηρότητας του οδοστρώματος  εξαιτίας της κακοκαιρίας. Στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του οδηγού

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε