Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Η μαντινάδα του εισαγγελέα για τα Ζωνιανά και… τις Πόρσε!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

H μαντινάδα του εισαγγελέα στη δίκη των Ζωνιανών προκάλεσε χαμόγελα και έντονη ανησυχία σε κάποιους…

Μέχρι και κρητική μαντινάδα «επιστράτευσε» στην αγόρευση του ο εισαγγελέας έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη δίκη των Ζωνιανών προκειμένου να δώσει το στίγμα της πρότασης του.

Και το έδωσε! Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μετά τον Απόστολο Παύλο και τον Κλεισθένη, τους οποίους επικαλέστηκε στην αγόρευση του, ο εισαγγελικός λειτουργός απευθυνόμενος στους δικαστές, είπε την εξής μαντινάδα:

«Εκιά ψηλά στα Ζωνιανά,
άνεργοι νέοι ζούνε,
όμως με πόρσε, BMW και μερσεντές,
όλοι κυκλοφορούνε».

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή όλων σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με παράγοντες της δίκης, υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός σε σχέση με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου αναφορικά με την ποινική αντιμετώπιση που επεφύλαξε σε ορισμένους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά απάλλαξε κάποιους ενώ σε άλλους αναγνώρισε ελαφρυντικά που τους έριξαν στα… μαλακά. Για το λόγο αυτό, ο εισαγγελέας έδρας κάλεσε τους δικαστές να κάνουν δεκτές τις εφέσεις που είχαν ασκηθεί κατά της απόφασης αναγνώρισης ελαφρυντικών σε τρεις βασικούς κατηγορούμενους με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια.

Η εισαγγελική πρόταση, όπως ήταν αναμενόμενο, «θορύβησε» τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι μέσω των αγορεύσεων τους καλούνται να δώσουν την δική τους «μάχη» προκειμένου να ανατρέψουν το δυσμενές κλίμα σε βάρος των εντολέων τους μετά και την χθεσινή αγόρευση-καταπέλτη. Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 26 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό, από τους 41 συνολικά κατηγορούμενους, το δικαστήριο αθώωσε τους δεκατρείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηλεία: Η οικιακή βοηθός βρήκε νεκρή τη γυναίκα που φρόντιζε!


Κορινθία: Μεταμεσονύκτιος τρόμος για δύο αδερφές μετά από νυχτερινή διασκέδαση!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε