Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Και το όνομα αυτής… Πορφυρογέννητη!

ΦΩΤΟ από madeincreta.gr
ΦΩΤΟ από madeincreta.gr

Μετά την «Περσεφόνη» και τον «Πλούτωνα», τώρα ήρθε η σειρά της «Πορφυρογέννητης»…

Ένα κατακόκκινο, ζουμερό και γλυκό ρόδι που θα τρώμε από το ερχόμενο καλοκαίρι «έφτιαξε» ο πρακτικός γεωπόνος κ. Σταμάτης Μερτύρης, ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα ρόδια… από την ημέρα που γεννήθηκε, αν σκεφτεί κανείς ότι γεννήθηκε κάτω από αυτό το δέντρο, κατά τη διάρκεια γερμανικών βομβαρδισμών, στην Ερμιόνη Αργολίδος!

Ο κ. Μερτύρης είναι γνωστός στο είδος του, διότι έχει ήδη διαθέσει στην αγορά δυο ακόμα ποικιλίες, την «Περσεφόνη» και τον «Πλούτωνα» και τώρα ήρθε η σειρά της «Πορφυρογέννητης». Η επίσημη παρουσία της, έγινε πριν λίγες ημέρες στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» και αναμένεται σύμφωνα με τον ίδιο να κάνει «πάταγο» αφού πρόκειται για το πρώτο ρόδι, που θα κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά καλοκαίρι!

Αυτός είναι και ο λόγος που θα γίνει, με αυστηρές προδιαγραφές, η διάθεση της νέας αυτής ποικιλίας, προς τους παραγωγούς. Για να καλυφθούν και οι καλλιεργητές αλλά κι ο ίδιος, όπως τονίζει.

Μιλώντας στο MadeinCreta ο κ. Μερτύρης τόνισε ότι «θα διατεθούν στην αγορά από το ερχόμενο καλοκαίρι μόνο 90.000 φυτά για να καλύψουν 1000 στρέμματα».

Μια αυστηρή προϋπόθεση είναι ότι φυτώριο δε θα διατεθεί σε έκταση γης κάτω των 50 στρεμμάτων. «Τα φυτά δε θα δοθούν σε όλους τους παραγωγούς. Θα δοθούν σε μικρές ποσότητες, θα προσπαθήσω να προστατέψω και τον παραγωγό και τον εαυτό μου να μην παρουσιαστεί ανεξέλεγκτο πολλαπλασιαστικό υλικό. Οι προδιαγραφές, είναι το λιγότερο 50 στρέμματα επένδυση ένας ή πολλοί παραγωγοί. Μπορεί να είναι ένας επενδυτής ή να μαζευτεί μια ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηλεία:H άγρια ληστεία των ΕΛ.ΤΑ-”Γάζωσαν” με καλάσνικοφ περιπολικό και αστυνομικό τμήμα!

Μυτιλήνη:Γιατροί του ΕΣΥ εναντίον Χρυσής Αυγής-”Νοσταλγοί του Χίτλερ προωθείτε ρατσιστικό δηλητήριο”!

Λέσβος: Συγκλονιστικές εικόνες από το πέρασμα της κακοκαιρίας-”Βούλιαξε” το νησί!

Θεσσαλονίκη: Επίθεση Μυλόπουλου σε εφημερίδα μέσω facebook!

Φθιώτιδα:Δεν έβρισκαν χρήματα και έκαναν ”μαύρη στο ξύλο” τη γιαγιά!

Κρήτη: Έσπασαν τη τζαμαρία και βούτηξαν το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας!

Κορινθία:Τι φαντάζεστε ότι βούτηξαν τσιγγάνοι από τη δημοτική αγορά;

Φθιώτιδα: Κατέβασαν την ελληνική σημαία και την έκαψαν στο πεζοδρόμιο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε