Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Κλέβουν λάδι από τα καντήλια νεκροταφείων για να φάνε!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εξαθλίωση δίχως όρια στην Ελλάδα του 2011…

Σύμφωνα με το alfavita.gr, πεινασμένοι μετανάστες που έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης φέρονται να καταφεύγουν στα νεκροταφεία του νομού Ηρακλείου όπου κλέβουν το λάδι από τα καντήλια και ανοίγουν τάφους, αναζητώντας χρυσά δόντια και κοσμήματα.

Στο συμπέρασμα αυτό φέρονται να καταλήγουν οι Αστυνομικές Αρχές του νομού που εκτιμούν ότι σκοπός των δραστών δεν είναι να βεβηλώσουν τους τάφους αλλά να εντοπίσουν κάποια αντικείμενα που, ενδεχομένως, να τα χρησιμοποιήσουν για να ζήσουν!

Πριν από λίγες ημέρες, οι κάτοικοι των Αμιρών στη Βιάννο ξεσηκώθηκαν όταν πηγαίνοντας στο κοιμητήριο του χωριού αντίκρισαν τάφους ανοιγμένους και τα καντήλια άδεια από λάδι. Σειρά είχε το νεκροταφείο του Πύργου. Κάτοικοι που επισκέφθηκαν το κοιμητήριο, το πρωί του περασμένου Σαββάτου (05-02-2011), για να μνημονεύσουν τους ανθρώπους τους και να ανάψουν τα καντήλια, υπέστησαν σοκ από την εικόνα που αντίκρισαν.

Σε περισσότερα από 20 μνήματα είχαν μετακινηθεί οι ταφόπλακες, ενώ οι δράστες είχαν πάρει το λάδι από τα καντήλια! Ο δήμαρχος του δήμου «Ν. Καζαντζάκης», Ρούσσος Κυπριωτάκης υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ υπογραμμίζει ότι η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε