Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Μαζικές δηλητηριάσεις ηλικιωμένων από τζάκια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα κακοσυντηρημένα τζάκια και η λανθασμένη χρήση τους φαίνεται ότι απειλεί ανθρώπινες ζωές και στέλνει στο νοσοκομείο μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Τα τζάκια και η λανθασμένη χρήση τους φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα και στο Ηράκλειο αφού δεν είναι λίγοι οι ηλικιωμένοι που καταλήγουν στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα.

Οι γέροντες δε γνωρίζουν ότι το τζάκι που καίει μέρα και νύχτα μέσα στο σπίτι τους, με πόρτες και παράθυρα κλειστά, τραβά το οξυγόνο στο χώρο και απειλεί τη ζωή τους.
Έτσι, όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, κάθε βράδυ στην πόλη του Ηρακλείου το ΕΚΑΒ δέχεται τουλάχιστον δύο κλήσεις ανθρώπων για αναπνευστικό πρόβλημα!

Όταν πηγαίνουν οι διασώστες στο σημείο για να παραλάβουν τον ασθενή, διαπιστώνουν ότι τις περισσότερες φορές πρόκειται για γέροντα που έχει κλείσει πόρτες και παράθυρα και έχει αποκοιμηθεί μπροστά στο τζάκι.

Είναι ακριβώς αυτό που πάθαιναν πριν 20 χρόνια οι ηλικιωμένοι με τα μαγκάλια. Το συναντήσαμε όταν πρωτομπήκαμε στη δουλειά πριν 20 -25 χρόνια και τώρα πάλι το φαινόμενο είναι εξαιρετικά συχνό, λένε παλιοί διασώστες του ΕΚΑΒ που κάθε νύχτα έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά που γυρίζουν το ρολόι 30 χρόνια πίσω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, οι άνθρωποι που καταλήγουν κάθε νύχτα στα νοσοκομεία της πόλης με αναπνευστικό από τα τζάκια δεν είναι λίγοι.

Διαβάστε ακόμα:

Λαμία: Ο… 93χρονος οδηγός δεν είδε το STOP – ΦΩΤΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε