Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κρήτη: Νέα μέτωπα σε Κίσαμο και Σητεία

Κρήτη: Νέα μέτωπα σε Κίσαμο και Σητεία

Δύο νέες φωτιές ξέσπασαν νωρίτερα τόσο στα Χανιά όσο και στη Σητεία με τους ισχυρούς βοριάδες να τις ενισχύουν και να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το prismanews.gr η μία φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 και μισή το πρωί στη Σητεία, σε χορτολιβαδική έκταση κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στο σημείο πήγαν αμέσως 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 12 άνδρες καθώς και ένα 6μελές πεζοπόρο τμήμα όπου παραμένουν δίνοντας μάχη με τις φλόγες που δεν έχουν τεθεί ακόμα υπό έλεγχο αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Παράλληλα φωτιά ξέσπασε και στην Κίσσαμο στα Χανιά στη θέση Σπίνα, σε χορτολιβαδική και δασική έκταση. Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσβατη και δύσκολα προσβάσιμη περιοχή λένε οι πυροσβέστες που προσπαθούν τώρα περιορίσου τις φλόγες. Στο σημείο βρίσκονται 3 οχήματα με 6 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Το νησί ταλαιπωρήθηκε και από άλλες δύο φωτιές κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Καρύδι και Περαμπέλα, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Άγιο Νικόλαο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε