Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Η Νικόλ Μαλλιωτάκη κυνηγάει το θαύμα στη Νέα Υόρκη – Η ξεχωριστή ιστορία της [pics]

Κρήτη: Η Νικόλ Μαλλιωτάκη κυνηγάει το θαύμα στη Νέα Υόρκη – Η ξεχωριστή ιστορία της [pics]

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη με πατέρα από την Κρήτη, ποζάρει και εξηγεί το μεγάλο της στόχο στη Νέα Υόρκη. Το μήνυμά της νεαρής που θέλει να γράψει ιστορία…

Ο πατέρας της είναι από την Κρήτη, η μητέρα της από την Κούβα και στα 36 χρόνια της ζωής της, η Ελληνοκουβανέζα, Νικόλ Μαλλιωτάκη «χτυπάει» το όνειρό της! Να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, ως υποψήφια των Ρεπουμπλικανών θέλει να κάνει… παρένθεση τον δήμαρχο των Δημοκρατικών Μπιλ ντι Μπλάζιο! Η δυναμική Νεοϋρκέζα  ξέρει ότι παραμένει αουτσάιντερ και πραγματοποιεί μια επιθετική προεκλογική εκστρατεία περιλαμβάνοντας συνεντεύξεις τύπου για τη βία στα σχολεία και βίντεο για τα προβλήματα στις συγκοινωνίες της πόλης.

«Σίγουρα είναι δύσκολο (να κερδίσω)» λέει σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, «αλλά πριν απ’ αυτό τον Δήμαρχο υπήρξαν πέντε συνεχείς θητείες Ρεπουμπλικανών, θεωρώ, λοιπόν, ότι οι Νεοϋρκέζοι θα υποστηρίξουν έναν Ρεπουμπλικανό αν πιστεύουν ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά». Το μήνυμά της είναι απλό: εστιάζει στα προβλήματα των δημοτών της πόλης, ιδιαίτερα όσων τα βγάζουν δύσκολα πέρα και παρουσιάζεται ως «η υπόψήφια της κοινής λογικής». «Οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν ότι η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, ότι τα τρένα δουλεύουν, ότι τα παιδιά έχουν μια κανονική μόρφωση κι ότι φροντίζουμε τους άστεγους», λέει στην εφημερίδα.

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη ποζάρει στη Νέα Υόρκη

Η ίδια γνωρίζει καλά από προεκλογικές εκστρατείες αφού στα 16 της χρόνια δούλευε εθελοντικά σ’ αυτές, ενώ μετά το Πανεπιστήμιο ήταν σύμβουλος του Κυβερνήτη Τζορτζ Πατάκη για τις σχέσεις με τις κοινότητες της Νέας Υόρκης. Τότε δεν φανταζόταν ότι θα έβαζε ποτέ υποψηφιότητα η ίδια. Τέσσερα χρόνια αργότερα, όμως, σε ηλικία μόλις 29 ετών άφηνε έξω από την πολιτειακή Βουλή τη Δημοκρατική αντίπαλό της. Κι όπως εκτιμά, αυτό έγινε διότι «είχαμε το κατάλληλο μήνυμα ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε καλύτερα, είμασταν παρόντες κι είχαμε πάθος», σημειώνει.

Η ίδια σημειώνει επίσης ότι η ελληνική κοινότητα της πόλης την έχει στηρίξει πολύ, ιδιαίτερα στην εκλογική της περιφέρεια του Μπρούκλιν. Οπως λέει οι Ελληνοαμερικανοί «είναι ενθουσιασμένοι με την υποψηφιότητά της», όπως συνέβη με την υποψηφιότητα του Τζον Κατσιματίδη την τελευταία φορά.

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή, neakriti.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις