Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Ο Σπίθας ήταν απρόσεκτος αλλά είχε Άγιο – Αυτό είναι το κυνηγόσκυλο που έγινε διάσημο στο διαδίκτυο [pic, vid]

Σπίθας

Το κυνηγόσκυλο από την Κρήτη έκανε ένα μεγάλο λάθος αλλά στάθηκε τυχερό. Οι εικόνες από τα όσα ακολούθησαν κάνουν το γύρο του διαδικτύου…

Σε πηγάδι 12 μέτρων, έπεσε ο Σπίθας, ένα κυνηγόσκυλο ράτσας Επανιέλ, 1,5 έτους που είχε πάει με το αφεντικό του για κυνήγι στις 08.00 το πρωί του περασμένου Σαββάτου (14-10-2017) στο Ακρωτήρι. Ο Σπίθας όμως δεν είδε το πηγάδι και έπεσε μέσα. Αμέσως ο κύριος Μεσσαριτάκης, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία, διασώστες της οποίας έσπευσαν για να βγάλουν το τρομαγμένο κυνηγόσκυλο από το πηγάδι. Μετά από δύο ώρες προσπαθειών, με τον ένα πυροσβέστη να κατεβαίνει με σκοινιά για να τον φτάσει, ο Σπίθας βγήκε στην επιφάνεια.

Ο κ. Μεσσαριτάκης σημειώνει ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πρέπει να φροντίσουν ώστε τα πηγάδια να μπαζωθούν γιατί είναι πάρα πολλά και τις ώρες που βγαίνουν οι κυνηγοί, όταν χαράζει μπορεί κάποιος να μην τις δει και να πέσει μέσα. Πρόκειται για την περιοχή Νερόλακκος προς τον Άγιο Παύλο στο Ακρωτήρι.

Ο κ. Μεσσαριτάκης, πρώην προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ευχαρίστησε προσωπικά τους πυροσβέστες οι οποίοι επί δύο ώρες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν το σκυλί του, που ευτυχώς γλίτωσε με ελαφρύ τραυματισμό στη λεκάνη.

Πηγή: neatv.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις