Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Ο βουβός πεντοζάλης που μάγεψε τον Προκόπη Παυλόπουλο – Ο χορός της λεβεντιάς [pics, vid]

Κρήτη

Ο βουβός πεντοζάλης στην Κρήτη κάνει το γύρο του διαδικτύου. Χορευτές δεν ξέχασαν τη θλιβερή επέτειο…

Μια από τις καλύτερες αναμνήσεις που θα συντροφεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την επίσκεψή του, την περασμένη Κυριακή στην Κρήτη, θα είναι ο καταπληκτικός βουβός πεντοζάλης που χόρεψαν, χορευτές στο μνημείο του ολοκαυτώματος στα Αμιρά στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 74η επέτειο του Ολοκαυτώματος από τα γερμανικά στρατεύματα της κατοχής.

Έχοντας περάσει 74χρονια από την ολοκληρωτική καταστροφή των χωριών της Βιάννου και της Δυτικης Ιεράπετρας και την σφαγή εκατοντάδων αθώων ανθρώπων, οι Κρητικοί δεν ξεχνούν. Σε κλίμα σεβασμού και συγκίνησης, παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις, χορευτές των σχολών χορού του Χριστόφορου Μπριντάκη, χόρεψαν ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τον “Βουβό” πεντοζάλη του Πένθους.

Συμμετείχαν οι χορευτές: Χριστόφορος Μπριντάκης, Στέφανος Μπριντάκης, Μιχάλης Ραπτάκης, Γιώργος Τσικνάκης και Μιχάλης Μεραμβελιωτάκης…

Ο "Βουβός" πεντοζάλης του Πένθους74 Χρόνια μετά την καταστροφή των χωριών της Βιάννου και της δυτικής Ιεράπετρας, οι χορευτές των σχολών χορού του Χριστόφορου Μπριντάκη, χόρεψαν ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τον "Βουβό" πεντοζάλη του Πένθους. Συμμετείχαν οι χορευτές: Χριστόφορος Μπριντάκης, Στέφανος Μπριντάκης, Μιχάλης Ραπτάκης, Γιώργος Τσικνάκης και Μιχάλης Μεραμβελιωτάκης… Η βιντεοσκόπηση έγινε από τον Μανώλη Σπανάκη και την "Ηχώ της Βιάννου"

Gepostet von Μανώλης Σπανάκης am Sonntag, 17. September 2017

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις