Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Οι δρόμοι των αναστεναγμών-Τραγωδίες με 29 νεκρούς!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον ΒΟΑΚ ,6 στο λοιπό Επαρχιακό δίκτυο, 8 στους επαρχιακούς δρόμους και 6 εντός των πόλεων.

Μια τραγωδία χωρίς τέλος εξελίσσεται στους δρόμους της Κρήτης με το νησί να μετρά 29 νεκρούς στο «μολώχ» της ασφάλτου από την αρχή του Ιανουαρίου μέχρι και χθες (13-05-2012) και το ερώτημα που γεννάται είναι πόσους πια νεκρούς θα πρέπει να θρηνήσει για να σταματήσει η «ανθρωποθυσία» στην άσφαλτο και επιτελούς να σκύψει η πολιτεία στην αντιμετώπιση του «φαινομένου».

Παρά τα ανησυχητικά στοιχεία που καταγράφονται δυστυχώς το πρόβλημα γίνεται ολοένα και εντονότερο καθώς όπως προκύπτει από τη χαρτογράφηση των στοιχείων σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, η αύξηση των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο φτάνει το 38%, την ώρα που σε όλη την υπόλοιπη χώρα εντοπίζεται πτώση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη κατά 9,4%.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η χαρτογράφηση των στοιχείων δείχνει ένα σκηνικό τρόμου σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, από τον ΒΟΑΚ και τους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τους μεγάλους άξονες της ενδοχώρας ακόμα και στα αστικά κέντρα!

Όπως προκύπτει από τα στοιχειά 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον ΒΟΑΚ ,6 στο λοιπό Επαρχιακό δίκτυο, 8 στους επαρχιακούς δρόμους και 6 εντός των πόλεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής από τις αρχές του χρόνου μέχρι και χθες 20 από τα θύματα ήταν οδηγοί οχημάτων, 5 ήταν επιβάτες και 4 πεζοί ενώ τα περισσότερα τροχαία καταγράφονται ειδικά το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο ,Κυριακή καθώς από τους 29 νεκρούς μέχρι στιγμής στο τρέχον έτος, οι 17 σκοτώθηκαν τις συγκεκριμένες ημέρες!

Από αυτούς, 8 ήταν ηλικίας από 18 έως 25, 5 από 26 έως 35, 2 από 36 έως 45, 3 από 46 έως 55 και 11 από 55 και άνω.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε