Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία, επιστρέφουν στην αιματοβαμμένη πλατεία!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Απόψε η λαϊκή συνέλευση μετά την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι ο ένας αδερφός και ο γιος του κρεοπώλη, αλλά και την απόφαση για κράτηση του δεύτερου αδερφού…

Στον τόπο του μακελειού, στον Προφήτη Ηλία, συγκεντρώνεται το χωριό το βράδυ, για τη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιείται, στις 20.00, στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα, που έχει πάρει την πρωτοβουλία να επαναφέρει την “ειρήνη” και την ηρεμία στο χωριό. Στο σχετικό κάλεσμα που απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα και δημοσιεύει το cretalive.gr, αναφέρεται:

”Με αφορμή τους νεκρούς που θυσιάστηκαν άδοξα την 24/6/2012 στην πλατεία του χωριού μας, καλούμε όλους τους δημότες να παρευρεθούν στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 6/7/2012 και ώρα 8.00μ.μ. για να υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο τις ζωές μας και την περιουσία μας. Γι’αυτά χρειάζεται να παλεύουμε καθημερινά στον τόπο που ζούμε. Αλλιώς αφήνουμε την τύχη μας σε χέρια που πάντα οδήγησαν την ιστορία στις πιο μελανές σελίδες της. Τέλος στην αντικοινωνική εγκληματικότητα του χωριού μας”.

Εν τω μεταξύ, χθες (05-07-2012) αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο ένας αδερφός και ο 17χρονος γιος του 52χρονου κρεοπώλη.

Οι όροι που επιβλήθηκαν στους δύο είναι να εμφανίζονται κάθε εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα αλλά και απαγόρευση διαμονής στον Προφήτη Ηλία, όπως επίσης και απαγόρευση συγχρωτισμού με μέλη της οικογένεια του θύματος, του Πρίαμου Ξυδάκη, δηλαδή. Επίσης επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15 χιλιάδων ευρώ στον καθένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Η περιγραφή του Α. Κούγια για την υπόθεση του Προφήτη Ηλία – Με άλλοθι στην ανακρίτρια τα αδέρφια του κρεοπώλη

Ηράκλειο: Θρίλερ με το πόρισμα του ιατροδικαστή για το μακελειό!

Τι είπε στην απολογία του ο νικητής reality για το διπλό φονικό;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε