Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: “Όχι” στη βία και τo ρατσισμό λέει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος

φωτό από cretalive
φωτό από cretalive

Την αγωνία της για την ξενοφοβία και το ρατσισμό που “απλώνεται” στην κοινωνία προκαλώντας, μάλιστα, συχνά κρούσματα βίας σε βάρος αλλοδαπών, εξέφρασε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης, στην τακτική συνεδρία που είχε χθες.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr η Ιερά Σύνοδος στάθηκε με αγωνία και ανησυχία μπροστά στα παρατηρούμενα φαινόμενα, κάθε μορφής βίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού, τα οποία αποκηρύσσει ενώ συμμερίζεται απολύτως την πρόσφατη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ανάγκη της ανοχής και του σεβασμού της θρησκευτικής και της πολιτισμικής διαφορετικότητας.

Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία της και καταδικάζει τον εμπαιγμό των θρησκευτικών συμβόλων και των Ιερών παραδόσεων της χριστιανικής πίστης μας, από όπου κι αν προέρχονται.

Η Ιερά Επαρχιακός Σύνοδος αποφάσισε εν όψει και τον εορτών να συντονισθεί και να ενταθεί ακόμη περισσότερο το ποικίλο φιλανθρωπικό και προνοιακό έργο των ενοριών και των ιδρυμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων του νησιού, για την – όσο γίνεται καλύτερη – κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών και την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε