Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: ”Περνάμε υπέροχα” λένε οι Χιλιανοί μεταλλωρύχοι από τα Χανιά!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Στα Χανιά βρίσκονται οι 33 μεταλλωρύχοι με μέλη των οικογενειών τους, που είχαν συγκινήσει την κοινή γνώμη παγκοσμίως όταν βγήκαν σώοι από το ορυχείο στο οποίο είχαν εγκλωβιστεί για 69 ημέρες…

Οι μεταλλωρύχοι έφτασαν με το Ε/Γ-Ο/Γ Λαττώ της ΑΝΕΚ και αμέσως πήγαν σε ξενοδοχείο των Χανίων όπου θα παραμείνουν για διακοπές πέντε ημερών. Σύμφωνα με το flashnews.gr, απόψε η ΑΝΕΚ, που ανέλαβε την μεταφορά τους, διοργανώνει εκδήλωση για την υποδοχή τους στα Χανιά.
 
Χθες οι μεταλλωρύχοι από την Χιλή επισκέφθηκαν το μουσείο της Ακρόπολης, όπου τους καλωσόρισε ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος ο οποίος στο γεύμα που ακολούθησε προς τιμήν τους δήλωσε πως θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα και πρόσθεσε: 
 
«Τις ημέρες που περάσατε εγκλωβισμένοι στο ορυχείο ήταν σαν να βλέπουμε συμπατριώτες μας και όταν σας είδαμε να βγαίνετε ζωντανοί με το χαμόγελο στα χείλη, όλοι καταλάβαμε τι σημαίνει να κρατά κανείς την πίστη του ζωντανή. Μας γεμίσατε χαρά, ελπίδα και σιγουριά ότι κάθε δυσκολία, όσο απελπιστική κι αν μοιάζει τη στιγμή που την περνάς, μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν υπάρχει πίστη, αλληλεγγύη και η πεποίθηση ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».
 
«Τις ημέρες που ήταν εγκλωβισμένοι οι Χιλιανοί συνάδελφοί μας, στείλαμε ένα γράμμα συμπαράστασης, προσκαλώντας τους μετά το τέλος της περιπέτειάς τους στην Ελλάδα”, είπε ο Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΙΝ, η οποία προσκάλεσε τους μεταλλωρύχους στην Ελλάδα, ενώ τους ευχήθηκε καλή διαμονή στα Χανιά όπου θα παραμείνουν για τις προσεχείς 5 ημέρες. 
 
Ο νεώτερος της ομάδας των ”33”, ο 20χρονος Ντίμι Σάντσεθ, δήλωσε: “Πάντα είχα πίστη στο Θεό ότι θα έβγαινα ζωντανός”, και επισήμανε ότι ο τρόμος ήταν το κύριο συναίσθημα που βίωσε τις ημέρες του εγκλωβισμού. Η Κάρμεν Ιμπάνιεζ, πρέσβης της Χιλής στην Ελλάδα, ευχαρίστησε τον κ. Γερουλάνο και τον πρόεδρο της ΕΛΜΙΝ, Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ μοίρασε δώρα στους μεταλλωρύχους εκ μέρους του προέδρου της Χιλής ενώ ο Λουίς Καγιεγίγιος, εκπρόσωπος των των Χιλιανών μεταλλωρύχων δήλωσε: «Μέχρι στιγμής περνάμε καταπληκτικά».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ταινία για τους 33 μεταλλωρύχους της Χιλής

Ζητούσαν φουσκωτές κούκλες για σεξ αλλά και μαριχουάνα!

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε