Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Προσπάθησε να αυτοπυρπολυθεί στο σπίτι με την οικογένειά του!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Ο εικονιζόμενος άνεργος κλείστηκε στο σπίτι με τη γυναίκα και τα παιδιά του και έβαλε φωτιά…

Να καεί ζωντανός ο ίδιος και η οικογένειά του προσπάθησε ένας Κούρδος, που ζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, “κολλημένος” στα γραφειοκρατικά γρανάζια, που ούτε πολιτικό άσυλο του χορηγούν, ούτε του επιτρέπουν να εργαστεί νόμιμα!

Ο Μουσταφά Γκιλμάζ οδηγήθηκε… στην τρέλα βλέποντας ότι αδυνατεί να συντηρήσει τα τέσσερα παιδιά του. Κλείστηκε στο σπίτι στο οποίο διαμένει με την οικογένειά του και έβαλε φωτιά, για να αυτοπυρποληθεί,παίρνοντας μαζί και τη σύζυγο και τα παιδιά του, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι στην ηλικία των 18 ετών.

Για καλή τύχη όλων η απόπειρα του πατέρα της οικογένειας δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά ο ίδιος οδηγήθηκε, ενώπιον του εισαγγελέα που τον άφησε ελεύθερο. 

Η τραγική αυτή υπόθεση συγκλονίζει, καθώς καταδεικνύει με τον πιο δραματικό τρόπο, την πραγματική απόγνωση ενός ανθρώπου που ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη με ελπίδες για μία καλύτερη ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά με κατάληξη που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του.

Όπως λέει ο Μουσταφά Γκιλμάζ, στο cretalive.gr, ζει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί όμως να κάνει αυτό για το οποίο ήρθε στη χώρα … να εργαστεί! Κι αυτό γιατί αν και επανειλημμένως έχει αιτηθεί πολιτικού ασύλου, όχι μόνο δεν του χορηγείται άσυλο, αλλά ούτε προσωρινή άδεια παραμονής, ώστε να μπορεί να εργαστεί νόμιμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε