Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Πυκνό χιόνι στο Λασίθι και προβλήματα στα Ανώγεια (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ cretalive.gr από Ανώγεια
ΦΩΤΟ cretalive.gr από Ανώγεια

Πυκνή χιονόπτωση αυτή την ώρα στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου ήδη το ύψος του χιονιού κατά τόπους έχει φτάσει τα 15 εκατοστά, με το θερμόμετρο να δείχνει – 4 βαθμούς Κελσίου.

Το φαινόμενο ξεκίνησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα με ασθενείς χιονοπτώσεις σε όλη την περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και εντάθηκε μετά τις τρεις ενώ το τελευταίο δίωρο είναι ιδιαίτερα έντονη και πυκνή.

Από τις 05:30 το πρωί, γκρεϊντέρ του Δήμου ξεκίνησε την διαδικασία εκχιονισμού στον κάμπο του Οροπεδίου και μέχρι την Άμπελο με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιώργο Μηλιαρά. Ταυτόχρονα από την Κερά και μέχρι το Οροπέδιο συνεργείο του Δήμου Χερσονήσου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Κατσαμποξάκη προχωρούν τον εκχιονισμό.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο δρόμος είναι βατός για αυτοκίνητα με τετρακίνηση και με αντιολισθητικές αλυσίδες. Συνιστάται προσοχή στην κίνηση των οδηγών και προς το παρόν δεν θα πρέπει να γίνονται άσκοπες κινήσεις που δυσχεραίνουν το έργο του εκχιονισμού. Να σημειωθεί ότι κλείνει η πρόσβαση και από τη Χερσόνησο προς το Οροπέδιο Λασιθίου. Τα σχολεία είναι κλειστά.

Στο μεταξύ, χιόνι πέφτει και στα Ανώγεια. Η πυκνή χιονόπτωση ήταν η αιτία κι ένα όχημα εξετράπη της πορείας του αλλά για καλή τύχη του οδηγού και των επιβαινόντων στο σημείο βρέθηκαν άλλα οχήματα 4×4 και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος προς Ίμπρο και Ομαλό έχει κλείσει και είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και προς το Ασκύφου. Επίσης, πυκνή χιονόπτωση έχουμε και στην Αγία Βαρβάρα, γι΄αυτό και καλό θα είναι όσοι κινούνται προς την περιοχή να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Δείτε το βίντεο του cretalive.gr…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πάρος: Η ανατροπή που αλλάζει τα δεδομένα για τον βιαστή της Μυρτούς!

Γρεβενά:Στο ίδιο κελί ο ”δράκος της Ξάνθης” με τον βιαστή της Πάρου!

Φθιώτιδα: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας πριν τα διόδια Τραγάνας!

Ξάνθη: Μπήκαν στις καπναποθήκες και τον βρήκαν απανθρακωμένο – Έγκλημα ή δυστύχημα;

Αχαϊα: Το… αγαπημένο εξοχικό των διαρρηκτών – Το χτύπησαν για 4η φορά!

Εύβοια: Στα λευκά ο νομός – Χιόνι και μέσα στη Χαλκίδα (Φωτό)!

Bοιωτία: Τα πρώτα χιόνια στη Θήβα – Κλειστά τα σχολεία (Βίντεο)!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε