Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κρήτη: Στο Ειρηνοδικείο όλο και περισσότεροι για το πολυπόθητο ”κούρεμα”

Περισσότερες από 20 υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών αναμένεται να εκδικαστούν σήμερα στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, ενώ δεκάδες είναι εκείνες που ακολουθούν σε επόμενες δικασίμους, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της κρίσης που έχει «χτυπήσει» συμπολίτες μας.

Με την ελπίδα να τους δώσει η Δικαιοσύνη διέξοδο… σωτηρίας, ολοένα και περισσότεροι Ηρακλειώτες προσφεύγουν στα Ειρηνοδικεία του νομού ζητώντας «κούρεμα» των χρεών τους και εφικτή ρύθμιση αποπληρωμής των υπόλοιπων οφειλών τους.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι περισσότεροι από τους δανειολήπτες βρίσκονται στα πρόθυρα της πλήρους καταστροφής. Κοιμούνται και ξυπνούν με τον εφιάλτη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών αφού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η ζωή τους έχει ανατραπεί ριζικά.

Ο δικηγόρος Βαγγέλης Στρατουδάκης έχει τρεις υποθέσεις υπερχρεωμένων δανειοληπτών, οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν σήμερα. «Η κατάσταση είναι δραματική. Ο κόσμος υποφέρει και όσο περνάει ο καιρός ολοένα και αυξάνεται το ενδιαφέρον εκείνων που ζητούν να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη»

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Ηρακλειώτη, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν ως χειριστής βαρέων μηχανημάτων με πολύ καλές οικονομικές απολαβές. Με βάση το μηναίο εισόδημα του, ο άνθρωπος πήρε κάποια δάνεια από τράπεζες, τα οποία αποπλήρωνε κανονικά όσο εργαζόταν. Η εταιρεία του όμως έκλεισε και σήμερα ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ούτε ευρώ στην τσέπη.

Ο δικηγόρος Γιάννης Βασιλάκης χειρίζεται την υπόθεση μίας άνεργης, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού. Όπως ανέφερε στην τοπική εφημερίδα ”Πατρίδα”, το μοναδικό της εισόδημα είναι για ένα χρόνο το επίδομα του ΟΑΕΔ – που τελειώνει σε δύο μήνες – ενώ το χρέος της στην τράπεζα αγγίζει τις 50.000 ευρώ. «Η συγκεκριμένη κυρία δεν έχει πόρους. Βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγο της, ο οποίος δεν πληρώνει διατροφή. Το μονα- δικό της περιουσιακό στοιχείο είναι το σπίτι που μένει με το παιδί της. Εμείς ζητάμε διαγραφή του χρέους 100%»

Η δικηγόρος Χρύσα Σπανάκη που εκπροσωπεί την Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου θα παραστεί σήμερα στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου για την εκδίκαση πέντε υποθέσεων υπερχρεωμένων δανειοληπτών. Όπως τονίζει, πολλοί είναι οι Ηρακλειώτες που ζητούν την συνδρομή της Ενώσεως και προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη προσδοκώντας σε μία καλή απόφαση που θα τους βοηθήσει να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε