Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Kρήτη: Τα προεκλογικά… ”μαγικά”-Εξαφανίστηκαν 17εκ.€ σε λίγους μήνες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το 2007, έτος εκλογών, φέρεται να στήθηκε στην Κρήτη το μεγαλύτερο “πάρτι” σε σχέση με την μεγάλη κομπίνα της παράνομης επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες του νησιού…

όπως αποκαλύπτεται από το αναλυτικότατο έγγραφο που σπέστειλε το ΣΔΟΕ στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή και το οποίο κοινοποιείται επίσης στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αλλά και στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, εισαγγελέα, Ιωάννη Διώτη.

Τα στοιχεία που εστάλησαν αφορούν στην τριετία 2006-2008 και αναφέρονται στον έλεγχο 2.841 ατόμων σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, τα οποία εισέπραξαν επιστροφή ΦΠΑ, ύψους περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως προκύπτει, με βάση πάντα τα επίσημα στοιχεία του ΣΔΟΕ, τα οποία διαβιβάστηκαν στον κ. Ρακιντζή κατ’ εντολή του ιδίου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των υποθέσεων…

-το 2006 η επιστροφή ΦΠΑ ανήλθε σε 10.699.175 εκατομμύρια ευρώ,

-το 2007 εκτοξεύτηκε σε περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια 16.789.681 ευρώ),

-ενώ το 2008 η επιστροφή του ΦΠΑ ανήλθε στο ποσό των 10.252.245 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η “εκτίναξη” του ποσού επιστροφής ΦΠΑ το 2007 αποδίδεται εν πολλοίς στο γεγονός ότι είχαμε εκλογές με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όπως αναφέρεται, το ΣΔΟΕ έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους που αφορούν στις “αμαρτωλές” υποθέσεις της τριετίας και ήδη έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες ΔΟΥ 269 φάκελοι με πρόστιμα και πρωτογενή οφειλή, ύψους περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ. Οι υποθέσεις αυτές αφορούν κυρίως περιοχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.

Ακόμα έχουν υποβληθεί 12 μηνυτήριες αναφορές σε αγρότες, οι οποίοι δεν ρύθμισαν την οφειλή τους ενώ είναι σε εξέλιξη η τεκμηριώση της εικονικότητας των συναλλαγών 150 αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο του εγγράφου που απέστειλε ο κ. Ρακιντζής, ζητώντας πλήρη ενημέρωση της πορείας των ελέγχων για τις υποθέσεις του ΦΠΑ, βρίσκεται μεγάλος αριθμός αγροτών και επιχειρήσεων από την Ιεράπετρα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε