Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: To ακριβό ενοίκιο βάζει τέλος στα όνειρα φοιτήτριας

Κρήτη: To ακριβό ενοίκιο βάζει τέλος στα όνειρα φοιτήτριας

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους έφερε στο φως η περίπτωση φοιτήτριας στο ΤΕΙ Χανίων…

που κινδυνεύει να εγκαταλείψει τις σπουδές της καθώς αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιό της αλλά και τις στοιχειώδεις ανάγκες της.

Η 19χρονη φοιτήτρια που κατάγεται από την Αθήνα, είναι στο 2ο έτος του Τμήματος Φυσικών Πόρων του ΤΕΙ, και αυτή τη στιγμή σκέφτεται ακόμα και να εγκαταλείψει οριστικά τις σπουδές της καθώς δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού το οποίο αναγκάστηκε να νοικιάσει, καθώς δεν υπάρχει ακόμα εστία για τους φοιτητές του ΤΕΙ.

 

Η νεαρή κοπέλα μάλιστα είχε αποτανθεί στον Πρόεδρο του Τμήματος, ζητώντας βοήθεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της. Η διαβεβαίωση ότι θα γίνουν προσπάθειες από την πλευρά του ΤΕΙ για να βοηθηθεί, αποδείχτηκε άνευ περιεχομένου και έτσι η 19χρονη φοιτήτρια κοινοποίησε το πρόβλημά της στην Επιτροπή Αγώνα του ΤΕΙ.

 

Έτσι συμφοιτητές της ανέλαβαν δράση. Το πρωί μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, επιτροπές αγώνα του ΤΕΙ και του Πολυτεχνείου Κρήτης, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΤΕΙ Χανίων, με αφορμή το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η φοιτήτρια.

 

Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν  να πληρωθεί άμεσα το νοίκι των σπουδαστών που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγο οικονομικών προβλημάτων  αλλά  και να δρομολογηθεί άμεσα η ανέγερση φοιτητικής εστίας για να έχουν όλοι οι σπουδαστές δωρεάν στέγαση. 

 

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ξανά κινητοποίηση στη διοίκηση του ΤΕΙ Χανίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε