Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Τοξικός κίνδυνος στην Κοκκίνη Χάνι – Ένα 3χρονο παιδί στο νοσοκομείο

Κρήτη: Τοξικός κίνδυνος στην Κοκκίνη Χάνι – Ένα 3χρονο παιδί στο νοσοκομείο

Ισχυρό εντομοκτόνο που ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία Κοκκίνη Χάνι έστειλε στο νοσοκομείο σήμερα το μεσημέρι ένα τρίχρονο παιδί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismanews.gr, στο σημείο έχει επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση στην προσπάθεια των αρχών να απομακρύνουν τον κόσμο από την πολυσύχναστη αφού ο οσμές από το αλλοιωμένο εντομοκτόνο και η άγνωστη ποσότητα που μπορεί να έχει καταλήξει στη θάλασσα κανείς δεν ξέρει τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ανθρώπινη υγεία.

Το ισχυρό εντομοκτόνο έγινε αντιληπτό πριν από μία ώρα από τη …μυρωδιά. Ολόκληρη η περιοχή άρχισε να μυρίζει άσχημα και τότε κάποιοι, ποιο παρατηρητικοί, βρήκαν ακόμα και το σκουριασμένο κουτί που -πιθανότατα – είχε ξεβράσει η θάλασσα.  Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και κάποιοι να …έβαλαν τα χέρια τους και να έβγαλαν το καπάκι με αποτέλεσμα η οσμή να πλημμυρίσει την μεγάλη και πολυσύχναστη παραλία!

Αμέσως ενημερώθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κεντρικό λιμεναρχείο Ηράκλειο που έσπευσε στο σημείο προσπαθώντας να δει τι μπορεί να κάνει για να περιορίσει τη μόλυνση από το εντομοκτόνο αλλά και να προστατέψει τον κόσμο. Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και ένα τρίχρονο παιδί που δεν ένοιωσε καλά από τις αναθυμιάσεις του τοξικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το κουτί του τοξικού ήταν εξαιρετικά αλλοιωμένο, το πήραν μαζί τους οι λιμενικοί που εικάζουν ότι δεν αποκλείεται να έπεσε από κάποιο πλοίο και να το έφερε η θάλασσα μέχρι την παραλία. Την ίδια ώρα και ενώ επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση υπήρχαν ακόμα λουόμενοι στην περιοχή και έτσι λιμενικό και περίοικοι μέχρι αυτή την ώρα προσπαθούν να τους απομακρύνουν για να μην εκτεθούν σε τοξικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πάντως στο σημείο πριν από λίγο πήγε και ο επόπτης δημόσιας υγείας ο οποίος και έδωσε εντολή να εκκενωθεί και περιφραχθεί ο χώρος για 48 ώρες έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνο για κανέναν λουόμενο. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και το 3χρονο παιδί βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε