Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κρήτη: ”Βράζουν” και σηκώνουν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί!

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Χωρίς ταξί θα μείνει και η Κρήτη μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης…

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των αυτοκινητιστών ταξί στην ακύρωση απο τον νέο υπ.Μεταφορών κ.Ραγκούση, των όσων είχαν συναποφασιστεί με τον πρώην υπουργό κ.Ρέππα για το θέμα της “απελευθέρωσης” του επαγγέλματος.

‘Ηδη οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί της Κρήτης ξεκίνησαν απο τις 05.00 το πρωί, παγκρήτια στάση εργασίας που θα διαρκέσει μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η συνάντηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας αυτοκινητιστών ταξί με τον κ.Ραγκούση.

Σε κάθε νομό της Κρήτης θα λειτουργούν μόνο τα ταξί που ορίζονται απο τους συλλόγους για λόγους εκτάκτων αναγκών (αιμοκαθάρσεις κ.α. λόγοι υγείας). Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Μεταφορών είπε πως δεν πρόκειται να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ετοιμαστεί απο τον κ.Ρέππα κατόπιν συννενοήσεων με τους αυτοκινητιστές.

«Δεν μπορούσα να βάλω την υπογραφή μου σε ένα ΠΔ που δεν απελευθερώνει το επάγγελμα» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι από τις 2 Ιουλίου ισχύει η απελευθέρωση και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέτει αίτηση για άδεια ταξί στις Περιφέρεια. Απέφυγε πάντως να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της ρύθμισης που όπως είπε θα ανακοινωθούν το επόμενο τρίμηνο.

«Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες. Έχουμε τους παράνομους και την υποκλοπή έργου, είναι δυνατόν να μας λέει ο υπουργός πως θα αφήσει τελείως ελεύθερο το επάγγελμα;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Χανίων κ.Ηλίας Καραπατάκης.

Όπως διευκρίνησε «μέχρι τώρα η ηγεσία του υπουργείου με τον κ.Ρέππα, με την ηγεσία της Ομοσπονδίας μας, είχαν βρεί μια φόρμουλα για ένα νέο Προεδρικό Διάταγμα και έναν νέο κανονισμό για την λειτουργία των ταξί που εν μέρει εμπόδιζε την έκδοση νέων αδειών. Βάση ενός μαθηματικού τύπου θα εκδίδοντο άδειες σε περιοχές όπου πράγματι χρειάζοντο νέα ταξί.

Όμως έρχεται τώρα ο νέος υπουργός και με μια δήλωση ακυρώνει όλες τις συζητήσεις, ακυρώνει τον ίδιο τον κ.Ρέππα λέγοντας πως αφήνει τελείως ελεύθερο το επάγγελμα. Είναι ότι το χειρότερο μπορούσαμε να ακούσουμε την συγκεκριμένη περίοδο, που ήδη υπάρχει μείωση 60-70% της εργασίας.»

Σύμφωνα με τον κ.Καραπατάκη στην πόλη των Χανίων υπάρχουν περισσότερα ταξί από εκείνα που μπορούν να εργαστούν αποδοτικά, ενώ και στα όρια του νέου Δήμου Χανίων τα ταξί είναι περισσότερα από εκείνα που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ετοιμάσει ο κ.Ρέππας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

”Κίτρινος” πόλεμος ταξιτζήδων και υπουργείου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε