Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Ένοχος στο Εφετείο ο οδηγός του φορτηγού για το θάνατο της 36χρονης μητέρας

Κρήτη: Ένοχος στο Εφετείο ο οδηγός του φορτηγού για το θάνατο της 36χρονης μητέρας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από τη διαρροή λαδιών από το φορτηγό, το αυτοκίνητο της μητέρας ξέφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα τον θάνατο της 36χρονης…

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ηρακλείου για την υπόθεση του θανάτου μιας 36χρονης, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, η οποία τραυματίστηκε βαρύτατα και τελικά υπέκυψε όταν το αυτοκίνητο της ξέφυγε από την πορεία του λόγω διάχυσης λαδιών στο οδόστρωμα, στο δρόμο Ιεράπετρα-Παχειά Άμμο, το 2010.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο ανήλικος γιος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του οχήματος. Η 36χρονη έπαθε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως η κατάσταση της ήταν μη αναστρέψιμη.

Στο εδώλιο του πρωτόδικου δικαστηρίου είχαν παραπεμφθεί τέσσερα άτομα, ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, από το οποίο έπεσαν τα λάδια στο οδόστρωμα λόγω διαρροής, όπως εκτιμά η πραγματογνωμοσύνη, αλλά και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως επειδή δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή του τροχαίου.

Το δικαστήριο είχε απαλλάξει τον οδηγό και είχε εκδώσει καταδικαστική απόφαση για τους άλλους τρεις. Ειδικότερα στον ιδιοκτήτη του φορτηγού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών και στους δύο αστυνομικούς επιβλήθηκαν 36 μήνες και 10 μήνες αντίστοιχα. Οι ποινές ήταν με αναστολή.

Σήμερα, υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και στο εδώλιο κάθισε και ο οδηγός του φορτηγού καθώς για την απαλλαγή του είχε ασκηθεί έφεση από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Δεν κάθισε ωστόσο ο αστυνομικός με την μεγαλύτερη ποινή καθώς λόγω συνταξιοδότησης δεν είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο οδηγό, ιδιοκτήτη και τον νεαρότερο αστυνομικό. Στους δύο πρώτους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Ο οδηγός, ο οποίος είχε αθωωθεί πρωτόδικα, επέμεινε μέχρι τέλους ότι δεν υπήρξε διαρροή στο όχημα που οδηγούσε. Στον αστυνομικό αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και η ποινή του μειώθηκε στους έξι μήνες, με αναστολή.

Πηγή: CretaLive

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις