Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η συγκίνηση του Μίκη Θεοδωράκη στα εγκαίνια του θεάτρου που πήρε το όνομα του [vids]

Η συγκίνηση του Μίκη Θεοδωράκη στα εγκαίνια του θεάτρου που πήρε το όνομα του [vids]
Πηγή φωτογραφίας: zarpanews

Δεκάδες Χανιώτες -και όχι μόνο- συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη, στα εγκαίνια του θεάτρου που πήρε το όνομά του.

Η εκδήλωση ονοματοδοσίας περιελάμβανε και συναυλία με τους Μαρία Φαραντούρη, Στέφανο Κορκολή, Σοφία Μανουσάκη και Ιωάννα Φόρτη, τους οποίους πλαισiωσαν μουσικά η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τα «Κίτρινα ποδήλατα» και το μουσικό σύνολο «Vamos».

Με συγκίνηση και χαρά παρέλαβε την τιμητική πλακέτα, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος διάβασε τον λόγο του, τον οποίο αφιέρωσε στον παππού του τον Μιχάλη και στον πατέρα του το Γιώργο.

«Αυτοί οι δύο άνδρες έβαλαν μέσα μου την Ελλάδα και την Κρήτη. Στον κακοτράχαλο δρόμο που είχα στη ζωή, μου στάθηκαν σαν φάρος. Θέλω να μείνω στη μνήμη των απογόνων μας σαν μουσικός και επαναστάτης σαν επαναστάτης και μουσικός. Αγωνίστηκα για την ελευθερία στη ζωή και στη μουσική», ανέφερε μεταξύ άλλων στο λόγο του ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αντώνης Μπαλωμενάκης, Θόδωρος Φορτσάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Πηγή: zarpanews

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις