Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θρήνος στην κηδεία του μεγαλογιατρού που πνίγηκε παίζοντας με τα κύματα

Θρήνος στην κηδεία του μεγαλογιατρού που πνίγηκε παίζοντας με τα κύματα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Αποχαιρέτησαν” σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τον ηλικίας 61 ετών γιατρό και επιστημονικό συνεργάτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Πέμπτης στα φουρτουνιασμένα νερά, στην παραλία Αλυκές στις Σίσσες Ρεθύμνου.

Η σύζυγος, οι δύο κόρες του άτυχου γιατρού, αλλά και η ιατρική και ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν, δε μπορούν να πιστέψουν πώς ο δικός τους άνθρωπος χάθηκε μέσα στη θάλασσα, που τόσο πολύ αγαπούσε. Η κηδεία του τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, παρουσία τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου.

Τραγικές φιγούρες οι δύο κόρες του, που στον επικήδειο τους, αποχαιρέτησαν τον πολυαγαπημένο τους πατέρα με αποσπάσματα από τις ποιητικές του συλλογές.

 

Ο γιατρός κολυμπούσε το μεσημέρι της Πέμπτης στην παραλία των Αλυκών κοντά στις Σίσσες Ρεθύμνου, όταν έχασε τις αισθήσεις του και ανασύρθηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή από άλλους λουόμενους, που προσπάθησαν να τον σώσουν και να τον βγάλουν από τα φουρτουνιασμένα νερά. Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Μάλιστα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του εκλιπόντος οφείλεται σε πνιγμό, αλλά λόγω του μεγάλου κυματισμού που υπήρχε, κατέληξε πάνω στα βράχια, όπου εντοπίστηκε νεκρός.

Πηγή: CretaPost

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις