Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη:Αιμοκαθάρσεις… παραμυθένιες-Στο φως η μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Ηρακλείου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νεφροπαθείς φέρονταν να μετακινούνται με ταξί μεταμεσονύκτιες ώρες, ακόμη και την ημέρα των Χριστουγέννων, προκειμένου να εισπράττουν από το ΙΚΑ, έξοδα μετακίνησης…

Το ένα μετά το άλλο αποκαλύπτονται τα σκάνδαλα στο ΙΚΑ Ηρακλείου. Αυτή τη φορά όμως πρωταγωνιστές δεν είναι γιατροί αλλά ασφαλισμένοι και μάλιστα μιας πολύ ευαίσθητης κατηγορίας.

Ο έλεγχος που ξεκίνησε πριν μήνες το ΙΚΑ Ηρακλείου γύρω από δαπάνες για τη μεταφορά νεφροπαθών που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση, οδεύει προς ολοκλήρωση και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, που αποκαλύπτει το  cretalive.gr, προκύπτει απάτη… ολκής!

Δεκάδες περιπτώσεις νεφροπαθών παρέδιδαν πλαστά ή (στην καλύτερη περίπτωση) ελλειπή δικαιολογητικά προκειμένου να εισπράξουν τα έξοδα μετακίνησής τους τα οποία φέρονταν να έχουν ήδη πληρώσει.Ο εξονυχιστικός έλεγχος όμως έδειξε ότι κατά τις ώρες αλλά και τις ημερομηνίες που οι νεφροπαθείς εμφανίζονταν να πηγαίνουν για αιμοκάθαρση ήταν… πρακτικά αδύνατο να συμβαίνει αυτό.

Κι αυτό γιατί οι αποδείξεις από τα ταξί που προσκόμιζαν δεκάδες ασφαλισμένοι ήταν είτε παράνομες, είτε μη ισχύουσες, είτε… στη σφαίρα της φαντασίας! Πως μπορεί κανείς να εξηγήσει ότι κάποιος νεφροπαθής πήγαινε για αιμοκάθαρση μεταμεσονύκτιες ώρες, τη στιγμή που η διαδικασία εκτελείται μόνο πρωινές ώρες; Ένας “αθεόφοβος” μάλιστα δε δίστασε να προσκομίσει απόδειξη που τον παρουσίαζε να μετακινείται με ταξί για τη θεραπεία του … τη μέρα των Χριστουγέννων!

Την ίδια στιγμή, και πάλι με σκοπό το ίδιο όφελος, κάποιοι αν και μένουν στο Ηράκλειο, δήλωναν ως τόπο κατοικίας διάφορα χωριά προκειμένου να μπορούν να δικαιολογήσουν και να εισπράξουν έξοδα μετακίνησης. Η πρωτοφανής υπόθεση κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος αφορά τα έτη 2009 και 2010, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, αφορά ποσά από 1000 ως 3000 ευρώ το μήνα, επί δύο χρόνια!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε