Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη:”Με διώχνουν από τη μόνη πατρίδα που γνώρισα και αγάπησα”!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Ώρες αγωνίας για ένα 18χρονο κορίτσι και την οικογένειά της, που προσπαθεί να βρει τη λύση δικαστικά…

Το δρόμο για την Αλβανία δείχνει το, διόλου ευέλικτο, γραφειοκρατικό ελληνικό κράτος στη 18χρονη Σιντορέλλα, “διώχνοντάς” την, από τη μοναδική πατρίδα που γνώρισε ποτέ. Το κορίτσι ζει στην Ελλάδα, από τα 5 της χρόνια, με τη μητέρα, τον πατέρα και τον ανήλικο αδερφό της. Φοίτησε σε ελληνικό δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο, διαγωνίστηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις και μάλιστα κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο.

Οι γονείς της έχουν άδεια παραμονής αορίστου χρόνου, η ίδια όμως επειδή μέχρι πρόσφατα ήταν ανήλικη διέθετε άδεια παραμονής περιορισμένης διάρκειας, η οποία με τη λήξη της ανανεωνόταν χωρίς πρόβλημα. Για κακή της τύχη η άδεια παραμονής της έληξε, χωρίς η ίδια να το “θυμηθεί’. Όμως παραδόξως δεν το πρόσεξε και κανένας άλλος κι έτσι ούτε το σχολείο ενημερώθηκε, ούτε όμως το κορίτσι αντιμετώπισε πρόβλημα στη συμμετοχή της στις πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε να σπεύσει για την ανανέωση της άδειας παραμονής της.

Το αντιλήφθηκε … με τον πιο άσχημο τρόπο, όμως, χθες (25-07-2012) στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όταν μαζί με την οικογένειά της θέλησε να ταξιδέψει στην Αλβανία για να επισκεφθούν συγγενικά τους πρόσωπα. Εκεί οι αστυνομικοί συνέλαβαν το 18χρονο κορίτσι ενώ ήδη κινούνται οι διαδικασίες για την απέλασή της.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η οικογένεια, σε απόγνωση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την απέλαση του κοριτσιού, που από τη μια στιγμή στην άλλη, είδε τη ζωή της να έρχεται “τούμπα”, και να τη “στέλνουν” στην Αλβανία. Συγγενικά πρόσωπα της 18χρονης βρέθηκαν σήμερα, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προσπαθώντας να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς δεν προβλέπεται μέριμνα για τέτοιες καταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη:”Αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τα έξοδα του γάμου”!

Χίος: Πόσοι ήταν τελικά οι… μαϊμού τυφλοί στο νησί;

Θεσσαλονίκη: Μηχανήματα του δήμου σε εξοχικά πρώην στελεχών!

Αιτωλικό:Εφιάλτης για γυναίκα στα χέρια τσιγγάνων, έξω από το αυτοκίνητο του άντρα της!

Τήνος: Το φίδι που τον πλησίαζε λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή!

Κρήτη: Ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης, διέκοψε τα όνειρα των δύο φιλενάδων!

Βόλος: Το ταξί που τα πήρε όλα παραμάζωμα – Φωτό και βίντεο!

Εύβοια:Όταν πλησίασαν τα αυτοκίνητα ”πάγωσαν” με την εικόνα που αντίκρισαν…

Τρίκαλα: Ποια γλώσσα φαντάζεστε ότι μαθαίνουν όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε