Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη:”Οι Βούλγαροι είναι για δουλειά και οι Έλληνες για καφετέριες”!

ΦΩΤΟ από madeincreta.gr
ΦΩΤΟ από madeincreta.gr

Τα λόγια αυτά ανήκουν σε αμπελοκαλλιεργητές που αναζητούσαν εναγωνίως ντόπιους για να εργαστούν…

Δουλειά ναι, αλλά όχι στο αμπέλι! Οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη στον τρύγο και γι’αυτό οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν φέτος στα χωράφια, ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαποί και όχι ντόπιοι, όπως θα περίμενε κανείς λόγω της ανεργίας.

Με το μεροκάματο να κυμαίνεται στα 23 ευρώ το πεντάωρο, δηλαδή 690 ευρώ ο μήνας, πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να κάθονται  άπραγοι στις καφετέριες παρά να βρεθούν στο χωράφι και να δουλέψουν. Το MadeinCreta συνάντησε συνεργείο κοπής σταφυλιών αποτελούμενο από 20 άτομα και οι Έλληνες ήταν μόνο δύο! Όλοι οι υπόλοιποι ήταν Βούλγαροι, που βρέθηκαν στο νησί για το πολυπόθητο και δυσεύρετο μεροκάματο.

Όταν, λοιπόν, τα ποσοστά ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους είναι σε δυσθεώρητα ύψη, αμπελοκαλλιεργητές αναζητούσαν εναγωνίως  ντόπιους για να εργαστούν, όμως μάταια!

Τούτο, είναι αλήθεια, εξέπληξε και τους ιδιοκτήτες των αμπελώνων, που θα προτιμούσαν εργατικά χέρια συγχωριανών τους καθώς οι ξένοι «δεν το αγαπούν το σταφύλι, δεν το γνωρίζουν και δεν το προσέχουν», σύμφωνα με παραγωγό που έψαχνε  Έλληνες να εργαστούν, όμως μάταια ! «Ψάξαμε να βρούμε ντόπιους, όμως δεν ανταποκρίθηκαν και δε μπορούμε να αφήσουμε άκοπα τα σταφύλια μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι  Έλληνες που δούλευαν στο συγκεκριμένο συνεργείο καυτηρίασαν την απροθυμία που εμφάνισαν οι νέοι να εργαστούν στη γη έστω και για ένα μήνα. Ένας από αυτούς, ο Γιώργος, πατέρας τριών μικρών παιδιών λέει χαρακτηριστικά: ”Τι θα κάνω με τρία παιδιά; Θα κάθομαι στο σπίτι στις Αρχάνες; Ας κάθονται οι άλλοι στις καφετέριες του χωριού, εγώ δε μπορώ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηράκλειο: Ατελείωτη συγκίνηση για τη μητέρα που χάρισε ζωή με τον θάνατό της!

Φθιώτιδα:Τραγωδία στο φαράγγι Γοργοποτάμου – Το ποτάμι ”ρούφηξε” νεαρό ορειβάτη!

Κρήτη:Ο εφιάλτης Ελλήνων εργατών στην Ελβετία – Τους έταξαν δουλειά και βρέθηκαν ”αιχμάλωτοι”!

Εύβοια: Πλάκωσε στα χαστούκια τη νηπιαγωγό του παιδιού της!

Βόλος: Στο έλεος των χούλιγκαν – Άγριο ξύλο και τραυματισμοί σε συμπλοκές οπαδών!

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε