Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη:”Ρωβινσώνες” στην Ελλάδα του 2012 -Η σπηλιά που… ραγίζει καρδιές!

ΦΩΤΟ από prismanews.gr
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Κι’όμως! Αυτή η σπηλιά, στην άκρη του δρόμου, κρύβει μια ιστορία που αφήνει άφωνη και συγκινεί την τοπική κοινωνία…

Ένα δράμα από εκείνα που ακούει κανείς ότι συμβαίνουν αλλά δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι πραγματικότητα εκτυλίσσεται στην παραλιακή του Ηρακλείου. Μέσα σε μια σπηλιά, στην άκρη του δρόμου ένα ζευγάρι Βούλγαρων μεταναστών έχει φτιάξει ένα σπιτικό με τα ελάχιστα υπάρχοντά του.

Η εικόνα ραγίζει καρδιές με τους δυο μετανάστες να ζουν σαν άλλοι Ρωβινσώνες προσπαθώντας να επιβιώσουν σε μια πόλη που άλλοτε φημιζόταν για την φιλοξενία των ανθρώπων της και που σήμερα την εποχή της κρίσης τους δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο.

Διερχόμενοι οδηγοί και περαστικοί που δεν πίστευαν στα μάτια τους αντικρίζοντας αυτή την εικόνα ανέφεραν το περιστατικό στα τοπικά ΜΜΕ ζητώντας την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, το ζευγάρι διαμένει στη σπηλιά τις τελευταίες ημέρες καθώς η οικονομική του κατάσταση δεν επιτρέπει να ενοικιάσει σπίτι. Τα μεροκάματα -συνήθως αγροτικές εργασίες- είναι ελάχιστα και τα χρήματα απολύτως αναγκαία με αποτέλεσμα να βάζουν τη διαβίωσή τους σε δεύτερη μοίρα.

Η περίπτωσή του ζευγαριού δεν άφησε ασυγκίνητη την διοίκηση του ΕΚΗ που βρέθηκε χθες (09-07-2012) στην περιοχή. Τις επόμενες ώρες το ΕΚΗ θα δώσει στο ζευγάρι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ γίνονται προσπάθειες και συνεννοήσεις να βρεθεί μια λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αγρίνιο:”Πόλεμος” υπό το βλέμμα του Κων/νου Μπαρμπαρούση-Ξύλο, ζημιές και σοβαρός τραυματισμός!

Ρέθυμνο: Η πεθερά οργάνωσε τον ομαδικό βιασμό της νύφης της!

Θεσσαλονίκη: Σάλος από την πρόθεση Μπουτάρη, να φέρει Βούλγαρους αστυνομικούς!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε