weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Κρήτη:Συγκλονίζουν τα δάκρυα του πατέρα,που δεν αντέχει μακριά απ’τα παιδιά του!

Κρήτη:Συγκλονίζουν τα δάκρυα του πατέρα,που δεν αντέχει μακριά απ’τα παιδιά του! | Newsit.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Η εν διαστάσει σύζυγός του από την Ελβετία, το Νοέμβριο του 2010, πήρε τα παιδιά τους και επέστρεψε στους δικούς της στη Ζυρίχη, χωρίς – όπως λέει ο ίδιος – να τον ενημερώσει για το παραμικρό.

Έκτοτε έχει κινήσει «γη και ουρανό», τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ελβετία, για να εντοπίσει τα ίχνη τους, αλλά και για να καταφέρει να τα σφίξει ξανά στην αγκαλιά του τα παιδιά τους. Δυστυχώς χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, γεγονός που τον έχει οδηγήσει σε απόγνωση.

Ο επιχειρηματίας παντρεύτηκε τη 46χρονη Ελβετίδα στην Κρήτη, το 1993 κι απέκτησαν τρία παιδιά: δύο αγόρια ηλικίας σήμερα 16 και 9 χρόνων και ένα κορίτσι 14 ετών. Έμεναν όλοι μαζί στη Σταλίδα, όπου δραστηριοποιείται εκείνος επαγγελματικά, μέχρι και το καλοκαίρι του 2009, οπότε το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει.

Μέσα από δικαστικό συμβιβασμό – όπως αναφέρει στο cretalive.gr – ο δικηγόρος του επιχειρηματία, συμφώνησαν να πάρει εκείνη την προσωρινή επιμέλεια των παιδιών, και ρυθμίστηκε η επικοινωνία τους με τον πατέρα. Στη συμφωνία υπήρχε ρητός όρος ότι τα τρία παιδιά δε θα μπορούσαν να φύγουν από την Ελλάδα, ούτε καν για διακοπές, χωρίς τη συναίνεση του πατέρα τους. Ο όρος αυτός συμπεριελήφθη και στην απόφαση της πρώτης συζήτησης του συναινετικού διαζυγίου που συναποφάσισε το ζευγάρι, το Δεκέμβριο του 2009.

Η μητέρα απέκτησε την επιμέλεια των παιδιών και καθορίστηκε η επικοινωνία του πατέρα με τα παιδιά καθώς και το ύψος της διατροφής. Όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά σύμφωνα με το δικηγόρο, μέχρι το Νοέμβριο του 2010.

Ο πατέρας που είχε συχνή επαφή με την οικογένειά του που έμενε στην περιοχή, ξαφνικά έχασε τα ίχνη της. «Η μητέρα πήρε τα παιδιά αιφνιδιαστικά κι έφυγε από την Ελλάδα, χωρίς τη συναίνεση του πατέρα όπως όρισε το δικαστήριο, και χωρίς κανείς να δώσει σημεία ζωής έκτοτε» – σημειώνει ο δικηγόρος του επιχειρηματία.

Ο 41χρονος που όπως λέει ζει ένα δράμα υπέβαλε αμέσως μήνυση στην εν διαστάσει σύζυγό του για αρπαγή ανηλίκων κι άρχισε έναν αγώνα για να τους εντοπίσει, πράγμα πολύ δύσκολο. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα έμαθε μέσω φίλων των παιδιών του, στη Σταλίδα, τα οποία επικοινώνησαν μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου, ότι βρίσκονται στη Ζυρίχη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, όταν πλέον γνώριζε πού βρίσκοντια τα παιδιά του, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ζητούσε να μεταρρυθμιστεί η πρώτη απόφαση του συναινετικού διαζυγίου, το οποίο είχε ναυαγήσει, και να του ανατεθεί η επιμέλεια των παιδιών. Αν όχι, να ρυθμιστεί η επικοινωνία μαζί τους.

Τον περασμένο Δεέμβριο το δικαστήριο του Ηρακλείου αποφάσισε ότι η επιμέλεια πρέπει να μείνει στη μητέρα, την υποχρέωνε όμως να αποκαταστήσει την επικοινωνία του πατέρα με τα παιδιά – κοινές διακοπές, Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, και να τα βλέπει ένα Σαββατοκύριακο, κάθε δύο μήνες. Αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ, όπως λέει ο ίδιος.

Τα χείλη του χαμογέλασαν πριν λίγους μήνες όταν ο μεγαλύτερος από τα αγόρια του, επικοινώνησε μαζί του. «Μιλάνε κατα αραιά χρονικά διαστήματα, αλλά όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν του αρκεί. Με την εν διαστάσει σύζυγό του δεν υπάρχει επαφή και βρίσκεται σε απόγνωση» – λέει ο κ.Γαρεφαλλάκης.

Πριν από λίγο ακιρό η 46χρονη κατέθεσε αγωγή διαζυγίου με αίτημα την οριστική επιμέλεια των παιδιών και την καταβολή διατροφής. Η συζήτηση έγινε προχθές. Η ίδια δεν παρέστη, εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο της. Λέει ότι η συμπεριφορά του 41χρονου δεν ήταν σωστή απέναντι στην ίδια και τα παιδιά.

Εκείνος που παραστάθηκε στο δικαστήριο της προσάπτει ότι έμπλεξε με αιρέσεις και τους παραμέλησε. Το πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκρινε ότι πριν αποφασίσει για το ποιος γοινέας θα πάρει την επιμέλεια των παιδιών θα πρέπει να μιλήσει με τα ίδια τα παιδιά. Η μητέρα καλείται να επιστρέψει με τα παιδιά στην Κρήτη, τα οποία το πιθανότερο χωρίς την παρουσία γονιών και δικηγόρων θα εκφράσουν την άποψή τους για την όλη κατάσταση.

«Καταλαβαίνετε, βέβαια, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σε χρόνο που θα μπορούν και τα παιδιά, ίσως τα Χριστούγεννα, ποιος ξέρει…» – λέει ο δικηγόρος του επιχειρηματίας. Ο 41χρονος, που δεν μπορεί να περιμένει άλλο, σκέφτεται πολύ σοβαρά να πάει στην Ελβετία και να επιδιώξει να δει τα παιδιά του. «Το ήθελε από την πρώτη στιγμή, αλλά φίλοι και συγγενείς τον είχαν αποτρέψει, γιατί δε θα είχε κανένα αποτέλεσμα. Τώρα όμως με το χρόνο να περνάει έτσι, δεν κρατιέται» – καταλήγει ο δικηγόρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα »Τοπικά Νέα» του NewsIt

Ηράκλειο:»Δεν ξέρω πως πέθανε ο γέρος-Εμείς μόνο τον ληστέψαμε»!

Αχαϊα:Πώς μεταφέρονται οι ασθενείς νοσοκομείου, όταν δεν υπάρχουν ασθενοφόρα;

Χανιά:Τρόμος και αίμα σε σουβλατζίδικο – Μεθυσμένοι μαχαίρωσαν τον ψήστη!

#TAGS MM