Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρούσμα Ελονοσίας στην Ξάνθη – Σε καραντίνα ο δήμος Αβδήρων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το κρούσμα βρέθηκε στον οικισμό του Σέλινου, στον δήμο Αβδήρων και έχει αναστατώσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday
ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ένα μεγάλο μέρος του δήμου Αβδήρων μπαίνει σε αιμοδοτική καραντίνα λόγω του κρούσματος ελονοσίας που εκδηλώθηκε σε κάτοικο του Σέλινου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος η καραντίνα θα διαρκέσει για ένα εξάμηνο, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στις αιμοληψίες στην Ξάνθη και ενδεχομένως και στο αποθέματα του Συλλόγου.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο Σύλλογος καλεί του πολίτες των άλλων τριών δήμων της Ξάνθης, των δήμων Τοπείρου, Μύκης και Ξάνθης, να πηγαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για να δίνουν αίμα, ώστε να μην δημιουργηθούν ελλείψεις.

Το κρούσμα αυτό της ελονοσίας έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους όλων εκείνων, που τους τελευταίους μήνες ρίχνουν ευθύνες στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την καθυστέρηση των ψεκασμών για τα κουνούπια στην περιοχή,
γεγονός που οδήγησε σε 23 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη!

Σύμφωνα με το ThrakiToday, χαρακτηριστικό της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε φέτος το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή
είναι το γεγονός πως επιστρατεύτηκαν βαριά χημικά για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις αρχές του Σεπτέμβρη με νυχτερινούς ψεκασμούς που αναστάτωσαν του κατοίκους της περιοχής που ανησυχούσαν έντονα για την υγεία τους.

Διαβάστε ακόμα:

Έβρος: Σε κόκκινο συναγερμό για κρούσματα ελονοσίας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε