Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ξάνθη: Πλημμύρισε το κλειστό γήπεδο “Φίλιππος Αμοιρίδης” – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από ThrakiToday.com
ΦΩΤΟ από ThrakiToday.com

“Θύμα” της ισχυρής βροχόπτωσης έπεσε και το κλειστό γήπεδο Φίλιππος Αμοιρίδης, το πρωί της Παρασκευής. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η ισχυρή νεροποντή που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην πόλη της Ξάνθης “λάβωσε” και το γήπεδο – στολίδι της πόλης της Ξάνθης, το υπόγειο του οποίου γέμισε νερά.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Ξάνθης Νίκο Σπυριδόπουλο, εντοπίζεται στο δίκτυο αποχέτευσης του γηπέδου το οποίο παρουσιάζεται προβληματικό και οφείλεται για τη συγκέντρωση των νερών, τα οποία αντί να απομακρύνονται επέστρεφαν πίσω σε μεγάλες ποσότητες.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, τα νερά που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του γηπέδου είχαν εγκλωβιστεί και δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω και να φτάσουν έως τις σκάλες του υπογείου του κτιρίου.
Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης η οποία και κατέφτασε στο σημείο επιχειρώντας την απάντληση του νερού, προλαβαίνοντας την κατάσταση πριν αυτή επεκταθεί και το νερό μπει για τα καλά μέσα στο γήπεδο…

Παράλληλα στο σημείο πήγε και η υδροφόρα της ΔΕΥΑΞ για να βοηθήσει στην επιχείρηση.

Ωστόσο η διαρκής βροχόπτωση εμποδίζει την απομάκρυνση του συνόλου του νερού που έχει εγκλωβιστεί μέσα στο υπόγειο του γηπέδου,
ενώ προληπτικά αυτό θα παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες.
Ιδιαίτερα ορμητικός παρουσιάζεται ο ποταμός Κόσυνθος η στάθμη του οποίου έχει αυξηθεί επικίνδυνα λόγω της βροχόπτωσης
ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή όσο η νεροποντή συνεχίζεται ώστε να επέμβουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Διαβάστε ακόμα:

Ξάνθη: Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι-ποτάμια από τις καταιγίδες – Δείτε βίντεο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε