Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ξάνθη: Πορεία κατά της βίας στη μνήμη της αδικοχαμένης Ζωής (video)

Ξάνθη: Πορεία κατά της βίας στη μνήμη της αδικοχαμένης Ζωής (video)

Συλλαλητήριο και πορεία στους δρόμους της Ξάνθης ενάντια τη βία κατά των γυναικών. Oι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με φωτογραφίες της άτυχης Ζωής Δαλακλίδου που η άγρια δολοφονία της, πριν μερικούς μήνες, συγκλόνισε τη χώρα…

Με συνθήματα και πανό κατά της βίας και του ρατσισμού απέναντι στο γυναικείο φύλο με κεντρικό σύνθημα «σπάσε τη σιωπή», πλημμύρισε το μεσημέρι του Σαββάτου η πόλη της Ξάνθης.

Γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο της πόλης, μετά από κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση, με τους διαδηλωτές να καταφτάνουν στην πόλη με λεωφορεία από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

ΦΩΤΟ από thrakitoday

Λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι του Σαββάτου οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους κινούμενοι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ πέρασαν και από το σπίτι της Ζωής Δαλακλίδου, της 34χρόνης που δολοφονήθηκε άγρια πριν από μερικούς μήνες. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα τόσο στα ελληνικά όσο και σε άλλες γλώσσες.

Η φρικτή δολοφονία της Ζωής ήταν η βασική αφορμή της κινητοποίησης, με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό με συνθήματα κατά του δολοφόνου που αφού πρώτα βίασε στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την 34χρόνη έξω από το σπίτι της.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τόσο η ΕΛΜΕ Ξάνθης όσο και ο Διδασκαλικός Σύλλογος, καθώς και πλήθος κόσμου τόσο από την περιοχή όσο και από άλλες πόλεις.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το κτήνος της Ξάνθης – Τώρα δηλώνει μετανιωμένος! – Προσπάθησαν να τον λιντσάρουν στα δικαστήρια – BINTEO

Το προφίλ του ”δράκου της Ξάνθης” – Ποιος είναι ο δολοφόνος της Ζωής – ”Δεν με νοιάζει ό,τι και να του κάνουν” λέει ο πατέρας του!

Προφυλακίστηκε ο “δράκος της Ξάνθης” – Τον έβγαλαν από την πίσω πόρτα για να μην του επιτεθεί το εξαγριωμένο πλήθος! ΒΙΝΤΕΟ

Ομολόγησε και συνελήφθη ο ”δράκος της Ξάνθης” – Πως αποδείχθηκε η ενοχή του – Συγκλονίζει το ξέσπασμα του αδερφού της 34χρονης!

Η συγκλονιστική μαρτυρία του αδερφού της 34χρονης που δολοφονήθηκε άγρια στην Ξάνθη: «Της έκοψε τα όνειρα ένας αλήτης» (VIDEO)

Γείτονας της 34χρονης ο βασικός ύποπτος της φρικτής δολοφονίας! Είναι σεσημασμένος για βιασμό και ναρκωτικά – Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες!

Σεσημασμένος για βιασμό και ναρκωτικά ο βασικός ύποπτος για το φρικιαστικό έγκλημα – Απαρηγόρητος ο πατέρας: “Βίασαν και έκαψαν το παιδί μου” – ΒΙΝΤΕΟ

Το κτήνος της Ξάνθης είχε μίσος και διψούσε για εκδίκηση

Τη βίασαν και την έκαψαν ζωντανή – Ανατριχίλα από την άγρια δολοφονία 34χρονης, κόρης πασίγνωστου εμπόρου, στην Ξάνθη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε