Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ξάνθη: Ρομπότ βάφει τα πασχαλινά αυγά!

ΦΩΤΟ από xanthipress.gr
ΦΩΤΟ από xanthipress.gr

Οι μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο της Ξάνθης κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο, πρακτικό και επίκαιρο μηχάνημα!

Στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας “Ρομποτική και Ανακύκλωση” του μαθήματος της πληροφορικής δημιούργησαν εένα ρομπότ που θα λύσει τα χέρια στις νοικοκυρές που δεν θ’ελουν να λερώσουν τα χέρια τους με μπογιές! Μάλιστα οι μαθητές, παρουσίασαν το δημιούργημά τους πριν φύγουν για τις διακοπές του Πάσχα και έπεισαν και τους πλέον δύσπιστους.

Η παρουσίαση έγινε στην αυλή του σχολείου και ο καθηγητής τους Δημήτρης Μπαλουκίδης ανέφερε ότι για την κατασκευή και τον προγραμματισμό εργάστηκαν 10 άτομα. Οι μαθητές το κατασκεύασαν, ένωσαν τα κομμάτια, και το προγραμμάτισαν να δίνει οδηγίες και με λογικό τρόπο να κάνει κάποια βήματα, ώστε να ολοκληρώνει μία εργασία. Η δημιουργία τους είχε πρακτικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το xanthipress.gr, καθώς διακόσμησαν με το ρομπότ αρκετά πασχαλινά αυγά.

ΦΩΤΟ από xanthipress.gr

“Δίνουμε εντολές μέσω υπολογιστή, τις αποθηκεύει στη μνήμη του και τις εκτελεί ανάλογα με τι σχέδιο και χρώμα επιλέγουμε”, εξηγεί μία από τις μαθήτριες που συμμετέιχε στην ομάδα. Η συνεργασία των παιδιών και η εργασία τους σε εθελοντική βάση έφεραν αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα .

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε