Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ξάνθη: Στο βιβλίο Γκίνες κατασκευάζοντας τη μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Δήμος Ξάνθης φιλοτεχνεί τη μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα στον κόσμο για την παραμονή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την τελευταία Κυριακή της αποκριάς.

Με αυτό τον τρόπο φιλοδοξούν να μπουν στο παγκόσμιο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Η μορφή της μάσκας, που θα κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι, παρουσία εκπροσώπων του Guinness World Records, έχει την εικόνα χαρακτικού.

Δανείζεται στοιχεία από το ελληνικό θέατρο σκιών, το οποίο και αποτελεί κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών (Θ.Λ.Ε.) που κορυφώνονται κάθε χρόνο με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Η μεγάλη εκδήλωση για την πιστοποίηση του παγκόσμιου ρεκόρ και την είσοδο της Ξάνθης στο βιβλίο Guinness, θα ολοκληρωθεί με συναυλία των Onirama και την καθιερωμένη βραδινή παρέλαση των πληρωμάτων.

Οι φετινές 45ες Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές 2011 θα ολοκληρωθούν το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της αποκριάς με την αναβίωση του ξανθιώτικου εθίμου, το κάψιμο του “Τζάρου”, σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε