Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Λακωνία: Από το πρωί… Ιερά Μητρόπολη Μάνης!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετονομάστηκε η Μητρόπολη Γυθείου και Οιτύλου…

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Μητρόπολη Γυθείου και Οιτύλου μετονομάστηκε για ιστορικούς λόγους σε Ιερά Μητρόπολη Μάνης, με έδρα το Γύθειο, που είναι και η έδρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Στο εξής, ο επιχώριος Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου, θα μνημονεύεται και θα υπογράφει με τον ιστορικό τίτλο Μητροπολίτης Μάνης. Η περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης παραμένει ίδια και εκτείνεται από το Δήμο Σμύνους και το Βαλτάκι Λακωνίας ως και το χωριό Βέργα στην ανατολική παραλία του Δήμου Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως καθιερώνεται το, προ της 12ης Ιουλίου Σάββατο, εορτή της μνήμης της Παναγίας της Τριχερούσας, ως ημέρα αργίας για το τοπικό διαμέρισμα Φοινικούντος Δήμου Μεθώνης στη Μεσσηνία.

Επίσης, με άλλο Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην ΕτΚ καθιερώθηκε η επέτειος του Ολοκαυτώματος της 5ης Ιουνίου 1944 να εορτάζεται ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το χωριό των Αγίων Αναργύρων του Δήμου Θεραπνών, γνωστό ως Ζούπενα Λακωνίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε