Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λαμία: Έφτασαν στο σχολείο και είδαν εικόνες που θα θυμούνται για καιρό – Ξεσπούν γονείς και μαθητές [pics, vid]

Λαμία

Οι μαθητές έφτασαν στο σχολείο στη Λαμία και προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία…

Μπροστά σε μια απρόσμενη κατάσταση βρέθηκαν το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου στη Λαμία, αφού βρήκαν το σχολείο τους κλειδωμένο και από τις δύο εισόδους του! Σύμφωνα με την πλειοψηφία των μαθητών, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση για κατάληψη στο σχολείο, ενώ η έκπληξη έγινε ακόμα μεγαλύτερη από τον τύπο των κλειδαριών και τα συρματόσχοινα που χρησιμοποιήθηκαν. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημήτρη Τσιπούρα, κάποιοι βάζουν μπροστά τα παιδιά για δικούς τους σκοπούς, πράξη ανέντιμη και απαράδεκτη.Για το σπάσιμο των αλυσίδων επενέβη η πυροσβεστική, ενώ στο σημείο βρέθηκε και η Άμεση Δράση με τις εικόνες να προκαλούν έκπληξη και αναπάντητα ερωτήματα. Τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους, που έσπευσαν στο κλειδωμένο σχολείο στη Λαμία.

“Η ενέργεια έγινε από χέρι μεγάλου. Υπάρχουν προβλήματα στο σχολείο και έχει μεγάλη ευθύνη ο δήμος τα τελευταία 5 με 6 χρόνια που δεν κάνει τίποτα, αλλά έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα. Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να κάνουν κατάληψη, όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δική τους ενέργεια” είπε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του σχολείου.

Λαμία: Οι εικόνες από το σχολείο που βρέθηκε κλειδωμένο

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων για το κλειδωμένο σχολείο στη Λαμία

Υπό κατάληψη το 1ο ΕΠΑΛ

Συνεχίζεται η κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ με τους μαθητές να επιμένουν στα αιτήματά τους για τα σχολικά βιβλία και τις συνθήκες εντός του σχολικού κτιρίου.

Πηγή: lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις