Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λαμία: Έκαναν πορεία με αυτοκίνητα για το “Βοήθεια στο σπίτι”

Μετά τις επαφές που είχαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης την Τετάρτη συγκεντρώθηκαν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, στόλισαν με μαύρες κορδέλες τα αυτοκίνητα και κομβόι πέρασαν από όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη, προκάλεσε δύο συσκέψεις κατά τις οποίες όμως τα νέα δεν τους ικανοποίησαν.

Δια στόματος υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη πληροφορήθηκαν ότι το “Βοήθεια στο Σπίτι” συνεχίζεται με άλλους όμως στο τιμόνι. Τόσο ο υπουργός αλλά και ο υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία των εργαζομένων πως το πρόγραμμα θα κρατηθεί ζωντανό με εθνικούς και μόνο πόρους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι που με δούλεψαν τόσα χρόνια οδηγούνται στην ανεργία και οι 130 χιλιάδες ηλικιωμένοι και ανάπηροι θα μείνουν για ένα μεγάλο διάστημα στον αέρα μέχρι την επαναπροκύρηξη του προγράμματος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να συνεχίσει την χρηματοδότηση του “Βοήθεια στο σπίτι”. Οι συμβάσεις λοιπόν λήγουν αυτόματα 31 Δεκέμβρη και το πρόγραμμα πρέπει να επαναπροκυρηχθεί μέσω ΑΣΕΠ διαδικασία που μπορεί να κρατήσει ακόμη και 8 μήνες.

4000 εργαζόμενοι λοιπόν σε όλη την χώρα, απλήρωτοι εδώ και μήνες οδηγούνται στην έξοδο…

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν ζωντανοί και προγραμματίζουν για την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα μεγαλύτερη κινητοποίηση σε σχέση με την χθεσινή.

Διαβάστε ακόμα:
Έσπρωξαν εργαζόμενες στο “Βοήθεια στο Σπίτι” γιατί ήθελαν να προστατευτούν από τη βροχή!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε