Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαμία: Οι κάτοικοι την κοπάνησαν για να μην απογραφούν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλεί ο ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς και ζητά να διακοπεί άμεσα η διαδικασία της απογραφής σε 3 συγκεκριμένες περιοχές

Όπως αναφέρει το LamiaReport.gr χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος συγκάλεσε εκτάκτως Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την “Απογραφή Πληθυσμού” μετά από επώνυμες αναφορές και καταγγελίες, που αναφέρουν πως μεγάλο ποσοστό των κατοίκων αρνείται να ανοίξει την πόρτα στους απογραφείς, με σκοπό να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους, ενώ είναι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Λαμιέων.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου, σε αυστηρό ύφος, ζητώντας εδώ και τώρα να διακοπεί η διαδικασία της απογραφής το Σάββατο και την Κυριακή στους Δήμους της Ευρυτανίας στο Δήμο Δομοκού και στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας.

Στην επιστολή αναφέρει ότι υπάρχουν καταγγελίες για:
1)τηλεφωνική απογραφή κατοίκων Λαμίας σε Δήμο της Ευρυτανίας,

2)ομαδική μετακίνηση κατοίκων Λαμίας με σκοπό την απογραφή μέσα στο Σαββατοκύριακο σε καφενεία χωριών στα οποία δεν διαμένουν μόνιμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ένα μεγάλο ποσοστό δημοτών, που μπορεί να αγγίζει το 20-25% δεν απογράφεται για διαφορετικούς λόγους με κυριότερους τους παρακάτω

α) Δεν θέλουν να δώσουν και να δηλώσουν όλες τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία που τους ζητούνται, γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτεία.

β) Δεν απογράφονται στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, αλλά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, θέλοντας να ενισχύσουν τα χωριά τους.

γ) Φοβούνται, κυρίως οι ηλικιωμένοι λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας, να ανοίξουν την πόρτα τους.

δ) Η άρνηση τους να απογραφούν είναι μια μορφή διαμαρτυρίας που υποδηλώνει την αγανάκτηση το θυμό και την απογοήτευση τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε