Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Λαμία: Χωρίς γιατρούς η γυναικολογική και η ογκολογική κλινική του νοσοκομείου της Λαμίας

Λαμία: Χωρίς γιατρούς η γυναικολογική και η ογκολογική κλινική του νοσοκομείου της Λαμίας

Πάνω από ένα χρόνο αναζητούν γυναικολόγο για το νοσοκομείο της Λαμίας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση.

Έτσι μέχρι το τέλος του μήνα η γυναικολογική – μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Λαμίας θα κλείνει το μεσημέρι και θα ανοίγει την επομένη ημέρα το πρωί. Οι προσπάθειες της διευθύντριας της κλινικής κ. Φούκα για να λυθεί το πρόβλημα έχουν ξεκινήσει πριν 1,5 χρόνο, αλλά παρ’ όλα αυτά το κενό εξακολουθεί να υπάρχει. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι τα περιστατικά που θα φθάνουν μετά το μεσημέρι και το βράδυ στο νοσοκομείο της Λαμίας, θα προωθούνται για τη Λάρισα και το Βόλο.

Το συγκεκριμένο θέμα καθώς επίσης και η εξεύρεση ιατρικού δυναμικού τέθηκαν πριν από οκτώ μέρες σε συνάντηση εκπροσώπων του νοσοκομείου με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας στην Αθήνα.
Επίσης, περισσότεροι από 400 καρκινοπαθείς, τους οποίους μέχρι τώρα εξυπηρετούσε το νοσοκομείο της Λαμίας, είναι αναγκασμένοι πλέον να ταξιδεύουν στην Αθήνα ή τη Λάρισα για τη θεραπεία τους.
Ο μοναδικός ογκολόγος που υπηρετούσε στο νοσοκομείο της Λαμίας, παρά τις προσπάθειες και τα συνεχή αιτήματα που
έγιναν για να εξευρεθεί αντικαταστάτης, έστω και με επικουρικό γιατρό, έφυγε με άδεια, αφήνοντας έτσι κενό. Η ογκολογική κλινική εκτός από την Λαμία και την Φθιώτιδα εξυπηρετεί την Ευρυτανία, την Φωκίδα, την βόρεια Εύβοια αλλά και περιστατικά από Καρδίτσα και Τρίκαλα καθώς είναι η μοναδική στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε