Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λαμία:Μήνυση στον Δήμαρχο για ”λουκέτο” στο “Άξιον Εστί”

φωτό από LamiaReport
φωτό από LamiaReport

Απίστευτο και όμως αληθινό!Ο δήμαρχος Λαμιέων Γ.Κοτρωνιάς έκλεισε έξω από το χώρο τον υπεύθυνο της έκθεσης, αλλάζοντας τα λουκέτα.Video-φωτό.

Λουκέτα, ένταση και μηνύσεις με φόντο την έκθεση του Ευθύμιου Βαρλάμη «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ».

Στην είσοδο τοποθετήθηκε λουκέτο που όπως αναφέρει το LamiaReport.gr τοποθέτησε αυτοπροσώπως ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς! Με μήνυση, κατά του Δημάρχου προσωπικά, απάντησε ο συνεργάτης του καθηγητή Βαρλάμη από το Πειραματικό Εργαστήρι της Βεργίνας κ. Πάυλος Τροχόπουλος…

φωτό από LamiaReport

Σοκαρισμένος ο υπεύθυνος της έκθεσης κ. Παύλος Τροχόπουλος το μεσημέρι της Παρασκευής, είδε τον Δήμαρχο να βάζει το λουκέτο, χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση στους υπεύθυνους που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Ο κ. Τροχόπουλος μετά από συνεννόηση, που είχε με τον καθηγητή Ευθ. Βαρλάμη και τον νομικό του σύμβουλο, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Λαμίας και κατέθεσε μήνυση κατά του Δημάρχου προσωπικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει το LamiaReport.gr ο Δήμαρχος έβαλε λουκέτο σε ένα χώρο που δεν ανήκει στον δήμο, αλλά στην ΠΕΛ και απαγόρευσε την πρόσβαση στα έργα τα οποία επίσης δεν είναι δικά του και για τα οποία ο Δήμος δεν έχει υπογράψει ούτε πρωτόκολλο παραλαβής.

Χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί οι άνθρωποι που πήγαν να επισκεφθούν την έκθεση, βρήκαν την πόρτα κλειστή, χωρίς να υπάρχει κάποιος να τους δώσει μια εξήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, η ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε από την ασυνέπεια του Δήμου Λαμιέων όσον αφορά στις οικονομικές υποχρεώσεις τις οποίες είχε αναλάβει για την έκθεση, ενώ την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα φόρτισε και η χαμηλή επισκεψιμότητα, για την οποία οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται.

φωτό από LamiaReport

Σε σχέση με τις εξελίξεις για την λειτουργία της έκθεσης «Αξιον Εστι» ο Δήμος Λαμιέων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Ο Δήμος μας την Παρασκευή 26/10/2012, δέχθηκε έγγραφο από το «Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας» και τον κ. Τροχόπουλο, στο οποίο διατυπώνονταν απειλές του τύπου «ή μας δίνετε τώρα λεφτά ή παίρνουμε τα έργα και φεύγουμε».

Μπροστά στις διατυπωμένες, τόσο έγγραφα όσο και προφορικά, θέσεις και στην δήλωση ότι «έχουμε κανονίσει και φορτηγά να φορτώσουμε τα έργα το Σάββατο» και μπροστά στις εκτός κάθε νομιμότητας αιτιάσεις, η δημοτική αρχή ήταν αναγκασμένη να πάρει τα μέτρα της και για το σκοπό αυτό:

1.- Ανέστειλε τη λειτουργία της έκθεσης μέχρι την Δευτέρα 29/10/2012, οπότε θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια για να αποφασίσει η δικαιοσύνη σχετικά και μέχρι τότε, η αναστολή της λειτουργίας της έκθεσης και η φύλαξη του χώρου, κρίθηκε επιβεβλημένη,

2.- Δόθηκε εντολή να κινηθεί η νομική διαδικασία για να κριθεί δικαστικά πως και υπό ποιες συνθήκες θα λειτουργήσει περαιτέρω η έκθεση, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2012, όπως έχει συμφωνηθεί.

Δηλώνουμε ακόμη προς κάθε κατεύθυνση ότι κάποιοι, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να αντιληφθούν, ότι πρέπει να σέβονται την ιστορία της πόλης μας και το χρήμα των δημοτών της.

Εμείς δηλώνουμε ότι έχουμε υποχρέωση και το δημόσιο χρήμα να προασπίσουμε και τη λειτουργία της έκθεσης να διασφαλίσουμε”.

Διαβάστε επίσης: Λεωφορείο παρέσυρε πεζούς στη Θεσσαλονίκη! Φωτό και video

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε