Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Λάρισα: Έργα ύψους 850.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα

έργα

Τρία νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, ξεκινούν μέσα τις επόμενες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις κατασκευής με τους αναδόχους για τα έργα, τα οποία υλοποιούνται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Πρόκειται για έργα ουσίας, έργα τα οποία αντιμετωπίζουν υπαρκτά προβλήματα και δείχνουν τον σεβασμό και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Θεσσαλίας απέναντι στα καθημερινά ζητήματα των πολιτών» δήλωσε ο κ. Αγοραστός και συμπλήρωσε:

«Και τα τρία έργα αποκαθιστούν βλάβες που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία τα τελευταία χρόνια τείνουν να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας «σε μία δύσκολη περίοδο, με σχέδιο και προγραμματισμό, υλοποιεί έργα χρήσιμα για τον τόπο, έργα που ρίχνουν χρήμα στην πραγματική οικονομία και συντηρούν ή δημιουργούν θέσεις εργασίας».

«Συνεχίζουμε την αποτελεσματική συνεργασία μας με τον αναπληρωτή υπουργό, Αλέξανδρο Χαρίτση και εξασφαλίζουμε πόρους για νέα έργα» πρόσθεσε.

Τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι τα εξής:

1. «Αποκαταστάσεις ασφαλτοστρώσεων στα όρια του Δήμου Φαρσάλων (από τη θεομηνία της 21-05-2016)», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Το έργο αφορά συντηρήσεις οδών, αποκαταστάσεις οδοστρωσίας και ασφαλτικών, καθώς και διαγράμμιση σε Φάρσαλα, Δίλοφο, Αχίλλειο και Βρυσιά.

2. «Αντικατάσταση και επισκευή στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Με αυτό το έργο πρόκειται να συντηρηθούν-αντικατασταθούν στηθαία ασφαλείας και πινακίδες σήμανσης σε μήκος 1,5 χλμ στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

3. «Αποκατάσταση ζημιών & αντιπλημμυρικά έργα από θεομηνία σε ρέματα του Δήμου Τυρνάβου (Ασπρολεύκα-Καναρά), προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν αφορούν την αποκατάσταση και τον καθαρισμό των ρεμάτων (Ασπρολεύκα-Καναρά) που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Τυρνάβου (δημοτικό διαμέρισμα Αργυροπουλίου), σε συνολικό μήκος περίπου 15 χιλιομέτρων, ενώ θα συντηρηθεί και η γέφυρα του Αργυροπουλίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις