Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Λάρισα: Θα πετάξει ο γάιδαρος για χάρη της… τρόικας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μαζί με ένα λιοντάρι και μία αλεπού, θα είναι “επιβάτες” αερομοντέλου που κατασκεύασε Λαρισαίος αερομοντελιστής. Σκοπεύει να το υψώσει στους ουρανούς ως μία αλλιώτικη “φωνή διαμαρτυρίας” για τα μνημόνια και για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Την πρωτότυπη ιδέα είχε ο αερομοντελιστής Αθ. Κουτσιανικούλης ο οποίος εμπνεύστηκε από τον μύθο του Αισώπου, με το λιοντάρι το γάιδαρο και την αλεπού και κατασκεύασε ένα αερομοντέλο το οποίο υπολογίζει να “απογειώσει” τις μέρες του παζαριού της Λάρισας, που ξεκινάει στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον μύθο, τα τρία ζώα πήγαν μαζί για κυνήγι. Όταν τελείωσαν το λιοντάρι ανέθεσε στον γάιδαρο να μοιράσει την λεία.

Πήρε λοιπόν και την μοίρασε σε τρία ίσα μερίδια με αποτέλεσμα το λιοντάρι να εξοργιστεί και να τον κατασπαράξει. Στην συνέχεια ανέθεσε στην αλεπού να κάνει το ίδιο, και η πονηρή αλεπού κράτησε ελάχιστο για τον εαυτό της και το υπόλοιπο της λείας το έδωσε στο λιοντάρι. Όταν το λιοντάρι την ρώτησε-ικανοποιημένο προφανώς από την μοιρασιά-με πιο σκεφτικό το έκανε αυτό η απάντηση ήταν “η του όνου συμφορά”.

Εμφανές το δίδαγμα της ιστορίας η οποία και ενέπνευσε τον Λαρισαίο αερομοντελιστή, που εξήγησε ότι στην δική του εκδοχή το λιοντάρι είναι προφανώς η Γερμανία, και από κει και πέρα αφήνει την φαντασία του καθενός να αποφασίσει αν η Ελλάδα είναι στην θέση της αλεπούς η του γαιδάρου.
Καθώς, είναι προφανές ότι ο μύθος μιλάει για το “δίκιο” του ισχυρού και τον “σωφρονισμό” του ανίσχυρου με κίνητρο τον φόβο. Άλλωστε δεν χρησιμοποιείται τυχαία η έκφραση “η μερίδα του λέοντος”.

Το αερομοντέλο, που είναι αεροσκάφος τύπου PIPER σε κλίμακα, με κινητήρα που τροφοδοτείται με μεθανόλη, θα “απογειωθεί” από το μοντελοδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή του Μελισσοχωρίου, λίγο έξω από την Λάρισα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα διαμαρτυρίας προς τα…λιοντάρια της σύγχρονης πραγματικότητας που έχουν τις δικές τους περί “μοιρασιάς” αντιλήψεις.

Διαβάστε ακόμα:

Δ.Ε.Θ.–Από τον φραπέ στο Σαμουράι

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε