Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Λασίθι: Απάτη με υπογραφή και θύμα έναν ιερέα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δύο ψευτο-τεχνίτες κατάφεραν να φύγουν από την εκκλησία με 6.000€ αλλά η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ…

Θύμα επιτήδειων έπεσε ιερέας στην Ιεράπετρα, ο οποίος, με καλή θέληση εμπιστεύτηκε απατεώνες, οι οποίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με το cretalive.gr, πριν 10 ημέρες, παρουσιάστηκαν στον εφημέριο της ενορίας της Ιεράπετρας ένας 32χρονος και ένας 33χρονος , παριστάνοντας τους τεχνίτες εκκλησιαστικών σκευών. Ο ιερέας τους εμπιστεύθηκε και τους παρέδωσε εκκλησιαστικά είδη.

Τρεις ημέρες αργότερα οι “μαϊμού” τεχνίτες εμφανίστηκαν και πάλι στον ιερέα ζητώντας του για τις υπηρεσίες τους το ποσό των 6.000 ευρώ. Όταν ο ιερέας ζήτησε εξηγήσεις για το υψηλότατο κόστος των επισκευών, οι δύο άνδρες επικαλέστηκαν υψηλό κόστος των υλικών που χρησιμοποίησαν, ενώ εξέδωσαν  απόδειξη είσπραξης  με τα ψευδή στοιχεία που είχε χρησιμοποιήσει ο ένας από τους δύο δράστες.

Ο ιερέας κατήγγειλε την απάτη σε βάρος του στις αστυνομικές αρχές, και τελικά οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας εντόπισαν τους δράστες, τους οποίους προσήγαγαν στο τμήμα. Οι ψευτο-τεχνίτες ομολόγησαν την πράξη τους και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ωστόσο δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε