Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χίος: Προσπάθειες να προφυλάξουν τους πρόσφυγες από το κρύο

ΦΩΤΟ από astraparis
ΦΩΤΟ από astraparis

Αποτελέσματα φαίνεται ότι φέρνει η κινητοποίηση των διαχειριστών του καταυλισμού της Σούδας κάτω από την έντονη πίεση και το βάρος των κακών καιρικών συνθηκών και των διαμαρτυριών και καταγγελιών φορέων της Χίου, για τις άθλιες συνθήκες διαμονής των προσφύγων και μεταναστών.

Τις δύο τελευταίες ημέρες η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα, προκειμένου να εξασφαλισθούν κλίνες σε ξενοδοχεία της πόλης, στα οποία θα μεταφερθούν ευάλωτες οικογένειες από εκείνες που διαμένουν εντός του καταυλισμού.

ΦΩΤΟ από astraparis

Ταυτόχρονα, με την συμμετοχή της Μονομετοχικής Α.Ε. του δήμου Χίου και του προσωπικού του καταυλισμού, στις θέσεις που δημιουργούνται μεταφέρονται άλλοι που διαμένουν στις αυτοσχέδιος σκηνές και στα εκδρομικά αντίσκηνα εκτός του κυρίως καταυλισμού, όπου έχει δημιουργηθεί και το μεγάλο πρόβλημα με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Επίσης, ένας άλλος αριθμός μεταφέρονται – με ένα σχετικό στρίμωγμα – μέσα στον καταυλισμό, κυρίως στις μεγάλες σκηνές.

ΦΩΤΟ από astraparis

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διαχειριστών του καταυλισμού, από τους περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στον συγκεκριμένο εκτός καταυλισμού χώρο, το μεσημέρι της Πέμπτης, 1η Δεκεμβρίου 2016, είχαν μείνει 55 άτομα και οι προσπάθειες συνεχίζονται, ώστε να τακτοποιηθούν σε καλύτερες συνθήκες και οι τελευταίοι.

Πηγή: astraparis

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε