Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λευκάδα: Τσιγγάνοι ξυρίζουν και ψήνουν ζωντανούς σκατζόχοιρους!

ΦΩΤΟ από adespoto.gr
ΦΩΤΟ από adespoto.gr

Η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας της πραγματικότητας…

Στις αρχές Ιουλίου δύο φιλόζωες κυρίες διατηρώντας την ψυχραιμία τους πλησίασαν τους τσιγγάνους, που είχαν κατασκηνώσει λίγο μετά την γέφυρα της Λευκάδας, και παρ’ όλη την φρίκη που ένοιωσαν, τους παρακάλεσαν να τους επιτρέψουν να τους φωτογραφήσουν… λίγο πριν την ετοιμασία του φαγητού τους!

Ισχυρίστηκαν ότι είναι πρώτη φορά, που βλέπουν αυτό το «έθιμο», και θέλουν να το απαθανατίσουν στην κάμερα. Οι τσιγγάνοι – όπως τους εξήγησαν – αφού πιάσουν με εκπαιδευμένους σκύλους τους σκαντζόχοιρους στη συνέχεια τους ξυρίζουν και τους ψήνουν ζωντανούς.

Η Αλίκη Μακρυγιώργου εκ μέρους του Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας LAWS εξηγεί: «Μόλις μας ήρθαν οι φωτογραφίες, τρέξαμε στην Διεύθυνση Δασών Λευκάδας, η οποία έδρασε άμεσα, με την ελπίδα να γλιτώσει τα υπόλοιπα σκαντζοχοιράκια τα οποία είχαν πιάσει οι τσιγγάνοι. Ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας από τον δασάρχη και κλιμάκιο του Δασαρχείου συνοδεία αστυνομικών, έτρεξε επί τόπου, για να διαπιστώσει, δυστυχώς, ότι και οι σκαντζόχοιροι είχαν εξαφανιστεί, το ίδιο και ο άνδρας, που απεικονίζεται στην φωτογραφία…

Ακολούθησε ανάκριση, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Συχνά εξηγούμε σε όλους όσοι γίνονται μάρτυρες κακοποίησης ζώων ότι πρώτα πρέπει να επικοινωνούν με την Αστυνομία για να σπεύσει και στη συνέχεια να αποστείλουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα ή τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους. Ο χρόνος παίζει εξαιρετική σημασία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε