weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Μαγνησία: Εικονικά διαζύγια για… λόγους φορολογικούς!

Μαγνησία: Εικονικά διαζύγια για… λόγους φορολογικούς! | Newsit.gr

Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι πολλά ζευγάρια μηχανεύονται ακόμη και… εικονικά διαζύγια, προκειμένου να  αποκομίζουν φορολογικά και όχι μόνον οφέλη. Τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ περισσότεροι, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, οι φορολογούμενοι που προσέρχονται στις Εφορίες της Μαγνησίας και επικαλούμενοι ότι είναι σε διάσταση και ότι έχουν κινηθεί για την έκδοση διαζυγίου, ζητούν την αυτοτελή φορολόγησή τους και τη διαγραφή του ΑΦΜ της συζύγου ή αντίστροφα, τονίζει η Διευθύντρια της ΔΟΥ Αλμυρού Ελένη Κοπάνου.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, μόνον την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε τρεις – τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις που ζήτησαν μεταβολή των φορολογικών τους στοιχείων, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα υποβολής ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης ο καθένας.

Ανάμεσα στους αιτούντες είναι και αρκετοί γνωστοί, δηλώνει στον τοπικό »Ταχυδρόμο» στέλεχος της ΔΟΥ ( Α΄, Β΄ Βόλου) που για ευνόητους λόγους δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί το όνομά του.

Πώς γίνεται όμως ένα εικονικό διαζύγιο; Προϋποθέτει, όπως λέει το στέλεχος της ΔΟΥ Βόλου και νυν Αντιδήμαρχος Αγριάς – Αρτέμιδας Νίκος Στόικος, κατάθεση αίτησης στον Ειρηνοδίκη Βόλου από τον ένα εκ των δύο συζύγων ότι τελεί σε διάσταση με τον ή τη σύζυγό του και ότι προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση διαζυγίου.

Παράλληλα στο Ειρηνοδικείο κατατίθεται και ένορκη βεβαίωση κατάθεσης από δύο συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του αιτούντος που βεβαιώνουν ότι οι δύο σύζυγοι τελούν πράγματι σε διάσταση. Με βάση αυτές τις αιτήσεις το αρμόδιο Τμήμα Μητρώου της οικείας ΔΟΥ προχωρά στην μεταβολή των φορολογικών στοιχείων του αιτούντος και δίνει τη δυνατότητα αυτοτελούς φορολογικής δήλωσης τόσο στον ίδιο, όσο και στη σύζυγό του.

Αυτή η μεταβολή, όπως λέει ο κ. Στόικος, δημιουργεί μία σειρά από έννομα αποτελέσματα, τα οποία απορρέουν από τα μικρά ή μηδενικά έσοδα που δηλώνει ο ένας εκ των δύο συζύγων, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να τύχουν μία σειρά από προνόμια. Από το επίδομα της Πρόνοιας μέχρι τα ευεργετήματα που έχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Μερικοί το κάνουν ακόμη και για το χαράτσι της ΔΕΗ, σημειώνει από την πλευρά του φοροτεχνικός του Βόλου, αφού είναι γνωστό ότι οι άνεργοι έχουν πολύ καλύτερη μεταχείριση στην καταβολή του ειδικού τέλους που έχει επιβληθεί στα ακίνητα και το οποίο εισπράττεται μαζί με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στη σελίδα »Τοπικά Νέα» του NewsIt

Κρήτη:Η πιο συγκινητική είδηση – Επέστρεψε στο σπίτι η καρδιά του αδικοχαμένου τους παιδιού!

Αχαϊα:Το μεγάλο λάθος της γυναικολόγου,της άλλαξε για πάντα τη ζωή…

Ναύπακτος:Το συγκινητικό αντίο στην γυναίκα του πρώην δημάρχου-Δείτε βίντεο!

Μακεδονία:Τι φαντάζεστε ότι ψάχνουν 500.000 άνθρωποι στην Ελλάδα του 2012;

Ηλεία: Επιβάτης των ΚΤΕΛ έκρυβε πάνω του, το ένοχο μυστικό που έψαχνε η αστυνομία!

Εύβοια: Μπήκε στο σπίτι και έζησε τις τελευταίες στιγμές του θείου του!

Πάτρα:Οι τουαλέτες της ακολασίας – Όργια μπροστά στον φωτογραφικό φακό!

#TAGS MM