Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαγνησία: Ο δρόμος με τα 20 θανατηφόρα τροχαία μέσα σε 7 χρόνια!

Φωτό από το MagnesiaNews.gr

Δεν είναι άλλος, από την Περιφερειακή Οδό Βόλου…

Σχεδόν καθημερινά γίνονται τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο δρόμο που όπως διαβάζουμε στο Magnesia News, αποτελεί «μνημείο» κακοτεχνιών, ελλείψεων και ανεπαρκούς ετοιμότητας από την πλευρά της Πολιτείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας Βόλου, την τελευταία επταετία έχουν γίνει στον πολύπαθο αυτό δρόμο, 20 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα ενώ πολύ συχνά το αστυνομικό δελτίο καταγράφει ατυχήματα, ευτυχώς με μόνο υλικές ζημιές.

Το θέμα της ασφάλειας στον Περιφερειακό και το ποιος φορέας είναι αρμόδιος να φροντίσει γι’ αυτό, θίγει σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης.

Στην ερώτηση, που απευθύνεται προς τους Υπουργούς Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέρεται ότι «Μεγάλη σύγχυση αρμοδιοτήτων επικρατεί σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας και Δήμου Βόλου, σχετικά με την ανάθεση ευθύνης για θέματα ασφαλείας στην Περιφερειακή Οδό Βόλου…
Παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελία Βόλου έχει ξεκινήσει τη διενέργεια προκαταρκτικών ερευνών– που ωστόσο βρίσκονται σε εκκρεμότητα – κανείς δεν δηλώνει υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας στον Περιφερειακό και η σύγχυση αρμοδιοτήτων να εξακολουθεί.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί, ποιος τελικά είναι υπεύθυνος να εφαρμόσει τις προϋποθέσεις ασφαλείας σε όλο το μήκος του Περιφερειακού Βόλου; Με ποιο τρόπο το αρμόδιο Υπουργείο σκοπεύει να περιορίσει τα ατυχήματα και να διαφυλάξει τη ζωή των πολιτών;».

Πριν λίγες ημέρες, ερώτηση για τη χρήση των φαναριών στον Περιφερειακό και τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων, είχε καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, η επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε