Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μαγνησία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα σχολεία

Μαγνησία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα σχολεία

Οι γονείς, οι μαθητές αλλά και οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι με το σχέδιο του “σχολικού Καλλικράτη” και αντιδρούν με κινητοποιήσεις.

Για δεύτερη ημέρα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μικροθηβών πραγματοποίησαν κατάληψη στο σχολείο, το οποίο συγχωνεύεται με το 1ο Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου. Οι μαθητές έχουν τη στήριξη της Επιτροπής Γονέων του σχολείου, ενώ υπό κατάληψη όμως τελούν και οι Λυκειακές τάξεις Ευξεινούπολης και Πτελεού.

Οργισμένοι με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είναι οι γονείς, οι κάτοικοι αλλά και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Περιβλέπτου καθώς υποστηρίζουν πως το σχολείο εξυπηρετεί τα χωριά του Αγίου Δημητρίου, της Κοκκίνας αλλά και του Ελευθεροχωρίου και της Αργιθέας και είναι άδικο να συγχωνευτεί.

Παράλληλα, προχθές το βράδυ τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του Δήμου Αλμυρού συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Αλμυρού προκειμένου να συζητήσουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Στην πλατεία των Καναλίων χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 500 κάτοικοι, σύμφωνα με το taxidromos.gr, όπου αποφάσισαν να ζητήσουν μέσω των κυβερνητικών βουλευτών της Μαγνησίας συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, ενώ συζήτησαν ακόμη και την αντίδρασή τους μέσω της νομικής οδού.

Oι κάτοικοι και οι γονείς των Γλαφυρών θα αποφασίσουν το σαββατοκύριακο σε συγκέντρωση που θα διεξαχθεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Τέλος την Παρασκευή επιτροπή κατοίκων και φορέων θα βρεθεί στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Διαβάστε εδώ τη σελίδα του ΝewsIt για την αναταραχή στην παιδεία

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε