Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μακεδονία: ”Ελπίζουμε ο νέος πρωθυπουργός να τηρήσει τις δεσμεύσεις του”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τη μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του έτους 2011, συνολικού ύψους 160 εκατ. ευρώ σε επίπεδο επικράτειας, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Δημήτρης Καμπούρης, «οι παραγωγοί ευελπιστούν ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα τηρήσει τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του για την καταβολή του συνόλου του ποσού και ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι αυτό θα ”κουτσουρευτεί” όντως από το υπουργείο κατά 60 εκατ.».

Ο κ.Καμπούρης πρόσθεσε ακόμη ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι αναμένουν επί μήνες “και συγκεκριμένα από τον Μάιο-Ιούνιο”, να τούς επιστραφεί ο φόρος πετρελαίου, αλλά προς το παρόν παραμένουν με άδεια χέρια.

Ο ίδιος κάλεσε τις γαλακτοβιομηχανίες να μη μειώσουν τις τιμές αγοράς του γάλακτος, «όπως κάνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή για να πιέσουν ψυχολογικά τους παραγωγούς και ν’ αφήσουν υπόνοιες ότι την επόμενη σεζόν η μείωση θα είναι μεγαλύτερη».

Προανήγγειλε μάλιστα ενδεχόμενες κινητοποιήσεις στις αρχές του φθινοπώρου, αν και οι γαλακτοβιομηχανίες εμμείνουν στη στάση τους. Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΕΚ καταγγέλλει επίσης την ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», καλώντας τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «να λάβει άμεσα θέση κατά της πώλησης της ATEBank και της Δωδώνης».

Ζητά, τέλος, από τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων να απαντήσουν στις επιστολές που έλαβαν προεκλογικά από την ΠΕΚ, με θέμα την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και να τοποθετηθούν επί των προβλημάτων των παραγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Συνεχής ενημέρωση για τις φωτιές σε Αχαϊα και Κρήτη

Κόρινθος:Απειλούσε να αυτοκτονήσει από τη γέφυρα του Ισθμού-Δείτε το βίντεο!

Ρέθυμνο:Νέα δίωξη στον γυμναστή-παιδεραστή για σκληρά βίντεο με ανήλικους!

Φθιώτιδα: Το πάρτυ συνεχίζεται – ”Έκανε δώρο στον εαυτό του, 30.000€”

Χανιά: Περπατούσε και ”πάγωσε” όταν κοίταξε τυχαία στη θάλασσα!

Αχαϊα: Η ανοιχτή ακρόαση, ”πρόδωσε” το ροζ μυστικό του μοναχού!

Φθιώτιδα: Ο κλέφτης άνοιξε διάλογο με τους γείτονες – Δείτε φωτό!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε