Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μακεδονία: Το Χόλιγουντ έρχεται στην Ελλάδα για γυρίσματα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Χόλιγουντ και των πανάκριβων επαύλεων των ΗΠΑ γνώριζαν ελάχιστα -ή και τίποτα- για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει! Πώς;

Μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής EXTRA και συγκεκριμένα του ειδικού αφιερώματος «Mansions & Millionaires», που παρουσιάζει ο γνωστός ηθοποιός Μάικλ Κορμπετ (“Ατίθασα Νιάτα”), στο αμερικανικό εθνικό δίκτυο των ΗΠΑ, NBC.

Επταμελές συνεργείο της εκπομπής βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μακεδονία για να ετοιμάσει το ειδικό αφιέρωμα, το οποίο γίνεται δύο φορές τον χρόνο και αφορά εξωτικούς προορισμούς. Το πρόγραμμα, που επικεντρώνεται σε πολυτελή ξενοδοχεία, υψηλής ποιότητος εστιατόρια, πολιτιστικούς και φυσικούς θησαυρούς, παρακολουθούν 2.400.000 θεατές και ανήκει στη Warner Bros.

Για την πραγματοποίηση της εκπομπής -από την οποία κάνουν “περάσματα” με συνεντεύξεις τους οι ομογενείς σταρ Τζέινιφερ Ανιστον, Ζακ Γαλιφιανάκης και Νία Βαρντάλος- συνεργάστηκαν τα εξής πρόσωπα και φορείς: η πρόξενος της Ελλάδας στο Λος Αντζελες, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα της Χαλκιδικής, στο ιστορικό κέντρο και τα κάστρα της Θεσσαλονίκης και στο μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας.

Το συνεργείο υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του ΟΤΘ και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο αναπληρωτής πρόεδρος και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Η εκπομπή θα προβάλει επίσης αποσπάσματα από τα γυρίσματα της σειράς “True Blood”, στη Σαντορίνη, με τη συμμετοχή του Έλληνα ηθοποιού Theo Alexander (Θοδωρής Ζουμπουλίδης). Οι αντιδράσεις των Αμερικανών καλεσμένων για όσα είδαν, γεύτηκαν και κινηματογράφησαν στη Μακεδονία, ήταν -σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΘ- ενθουσιώδεις.

Μάλιστα, η εκπομπή προτρέπει τους Αμερικανούς, οι οποίοι κυρίως γνωρίζουν τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Αθήνα, να επισκεφτούν και τον κορυφαίο- όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ξένοι επισκέπτες- προορισμό της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε